Cobrat vaihtoi sarjaa – paikallisderby kiinnosti heti katsojia

Cobrien miesten joukkueeseen ei ilmoittautunut tänä syksynä niin paljoa pelaajia, että rahkeet olisivat riittäneet kauden läpiviemiseen III-divisioonassa. Niinpä Cobrat ilmoittautuivat harrastesarja Kalajokilaakso-liigaan ja yrittävät paluuta divariin vuoden päästä uudestaan.

Harrastekiekossa ei sallita taklauksia ja myös lämärit ovat kiellettyjä. Peliaikana käytetään joko 2×20 tai 2×25 minuuttia. Muita merkittäviä eroja divarikiekkoon ei sitten juuri olekaan, etenkin kun suuri osa harrastesarjojen pelaajista on jossain vaiheessa pelannut II- tai III-divisioonissa. Lisäksi herkullisen asetelman Kalajokilaakso-liigaan tarjoaa se, että sarjassa on mukana myös toinen oulaistelainen kokoonpano HC Old Rookies. Perjantai-illan sarja-avauksessa joukkueet kohtasivat Oula-Areenalla. Paikallisderby viehätti myös yleisöä, jota saapui jäähallin lehtereille puolentoista sadan silmäparin verran kannustamaan joukkueita.

Rookies hyödynsi avauserän alussa Cobrien jäähyt karaten kahden maalin johtoon. Erän loppupuolella Rookiesin Jukka Vanhalle puhallettiin 5+20 minuuttisesta laitataklauksesta. Cobrat saivat viiden minuutin ylivoiman aikana rivinsä ojennukseen, ja erätaukoa vietettiin Cobrien 4-3 johtoaseman merkeissä.

Toisella jaksolla maaliverkko heilui edelleen kummassakin päädyssä. Viihdearvoa tapahtumalla riitti kerrakseen, kun myös Rookies kävi kertaalleen johdossa. Pelin viimeisen minuutin käynnistyessä Cobrat johtivat ottelua maalein 9-8. Rookies otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta vaihtamalla samalla maalivahtinsa kuudenteen kenttäpelaajaan. Kertaalleen Rookies saikin paineen Cobrien päätyyn. Kiekon sai kuitenkin haltuunsa Cobrien Miska Eskola, joka laukoi kentän lävitse tyhjään maaliin. Pelin lopputuloks
eksi kirjattiin 10-8.
Rookiesin maalinikkarina toimi Tapio Laine viidellä osumallaan. Samuli Hannula, Santtu Konu ja Jukka Honkala maalasivat kukin kertaalleen.
Cobrista pikkumustan laittoivat verkkoon kahdesti Eeli Erkkilä, Matias Ylikotila ja Juho Epäilys. Maalin makuun pääsivät myös Timi Jylkkä, Nuutti Yliniitty, Tatu Jylkkä ja Miska Eskola.
Cobrien Rauli Päivärinta torjui ottelussa 29 kertaa. Rookiesin Jaakko Alakankaalle torjuntoja merkittiin 44 kappaletta.