Sattuma johdatti suvun yhteen

Sirkka Lemmetty (o.s. Viitanen) oli 10-vuotias tyttö, kun hän muutti äitinsä ja kahden sisarensa kanssa Oulaisista Hyvinkäälle. Oli uudenvuodenyö 1949. Perillä uudessa kodissa Hyvinkäällä perhe oli seuraavan vuoden puolella 1950.
Vuodet ja vuosikymmenet kuluivat. Tammikuussa 2020 Sirkka Lemmetty vietti päivää Salossa sijaitsevassa Lehmirannan lomakeskuksessa. Sattumalta hän törmäsi siellä Keijo Leiviskä nimiseen mieheen, joka kertoi tulleensa 600 kilometrin päästä laulamaan Lehmirantaan karaokea. Lemmetty ja Leiviskä juttelivat noin viisi minuuttia, jonka aikana heille selvisi ällistyttävä asia: he ovat serkuksia.
”Keijo oli syntynyt silloin, kun muutin pois Oulaisista. Huomasimme heti, että olimme täysin samalla aaltopituudella, vaikka ikäeroa on 10 vuotta”, muistelee Sirkka Lemmetty, 85 vuotta.

Tämän yllättävän tapaamisen jälkeen Lemmetty ja Leiviskä päättävät tutkia, löytyykö vielä muualta heidän sukulaisiaan. Ja löytyyhän niitä. Yhteensä 26, joista elossa on vielä 20. Tämän jälkeen serkkujoukko on kokoontunut yhteen vuosittain. Tämän vuoden tapaaminen pidettiin viime lauantaina Oulaisissa Ylitalon maatilamatkailutilalla.
”Meillä oli Piipsjärvellä aivan mahtava päivä jälleen kerran. Paikalle pääsi tulemaan yhteensä 16 henkeä. Suurin tapahtuma oli karaoke. Keijo toi kotoaan karaokevehkeet mukanaan. Saunoimme ja söimme hyvin”, iloitsee Sirkka Lemmetty.

Viime kesänä Sirkka Lemmetty vieraili Oulaisten tiekirkossa veljensä kanssa. Ihmeelliset sattumat jatkuivat jälleen, sillä tiekirkkoa hoitamassa oli hoitamassa pariskunta, josta toinen osapuoli osoittautui Sirkka Lemmetyn lapsuuden koulukaveriksi.
”Kyllä maailma on pieni. Olisi kiva, jos löytäisin vielä lisää koulukavereita ja erityisesti tyttöjä. Minulla on harmittavasti nimisokeus, mutta läheisin koulukaverini Oulaisissa oli Hilkka Haavisto. Jos nyt joku minun eli Sirkka Viitasen koulukaveri lukee tätä juttua, niin olisi tosi kiva, jos hän soittaisi minulle. Numeroni saa SeutuMajakan toimituksesta.”

Takaisin Jutut -sivulle