11-vuotias Jalmari pelasti pojan hukkumiselta – oppi itse uimaan jo 3-vuotiaana

Jalmari Saukko sai Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitolta mitalin ja kunniakirjan tekemänsä uroteon ansiosta.

11-vuotias Jalmari Saukko teki viime kesänä uroteon vailla vertaa. Hän nimittäin pelasti pari vuotta nuoremman pojan hukkumiselta Kalaputaan uimapaikalla kesäkuun 8. päivä.

”Olimme uimassa ja tämä poika hyppäsi laiturilta veteen. Hän luuli osaavansa uida, muttei sitten osannutkaan”, Jalmari kertoo.

Vedessä vaikeuksiin joutunut poika alkoi liikkua vedenpinnan ylä- ja alapuolella. Hän pystyi huutamaan apua, jolloin rannalla ollut aikuinen valmistautui menemään veteen. Jalmari oli kuitenkin lähempänä tapahtumapaikkaa ja hyppäsi salamana pojan luokse ja veti hänet rannalle.

Kaikkien onneksi poika selvisi onnettomuudesta säikähdyksellä. Paikalla oli paljon muitakin ihmisiä, sillä meneillään oli Merijärven 4H-yhdistyksen kesäleiri.

Ehti kulua muutama kuukausi, kun Jalmari Saukko sai kotiinsa mukavan yllätyksen. Pelastetun pojan vanhemmat olivat hankkineet Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitolta Jalmarille kunniakirjan ja hengenpelastusmitalin.

”Aika mukavalta se tuntui. En ole vielä ehtinyt edes kertoa kaikille kavereilleni tästä tapahtumasta”, Jalmari hymyilee.

Jalmari kertoo oppineensa uimaan jo tosi nuorena, kolmevuotiaana. Hän onkin tosi innokas uimari ja käy uimassa kesällä uimassa melkein joka päivä kodin vieressä sijaitsevassa lammessa. Muitakin urheilullisia harrastuksia Jalmarilta löytyy. Hän tykkään pelata pesäpalloa ja jääkiekkoa. Viimeksi mainittu laji on tällä hetkellä listalla numerolla yksi. Kiekkoa Jalmari pelaa Ylivieskan Jääkarhuissa.

”Treenaan kolme kertaa viikossa ja jos on peli, niin harjoituksia voi olla viitenäkin päivänä”.

Kysymykseen siitä, tuleeko Jalmarista isona jääkiekkoilija, on vastaus ehdottomasti kyllä. Suosikkijoukkueina hänellä ovat Oulun Kärpät ja NHL:ssä Carolina Hurricanes. Siellä suosikkipelaaja on tietysti Sebastian Aho.

Takaisin Jutut -sivulle