Äänestää kannattaa aina

Olen päässyt kiitettävästi seuraamaan menneillään olevia vaalikampanjoita. Täytyy sanoa, että tolokun ihmisiä on asetettu ehdolle. Toivoo tietenkin, että he kaikki pääsisivät eduskuntaan, mutta samalla tiedän, että niin ei käy. Äänestäjiä ei riitä kaikille niin paljon, että läpimeno on taattu.

Mielestäni yksi tärkeimpiä asioita on esimerkiksi Oulaskankaan päivystyksen säilyminen. Hieno juttu, että myös sairaala on informoinut edustajaehdokkaita asiasta. Yllättävän monet ehdokkaista ovat myös Pohden luottamustoimissa ja saavat nyt tärkeää tietoa Oulaskankaasta ehdokaskiertueensa ohessa.
Hatunnosto myös Oulaisten kaupungin johdolle, joka on huomaavaisesti jakanut paikkakunnalla käyneiden eri puolueiden edustajille muistiota siitä, mitä Oulainen kipeimmin tarvitsee. Tästähän varapuheenjohtaja Häkkänenkin antoi kiitosta, samoin Tytti Tuppurainen.

Henkilökohtaisesti ihastuin persujen Kimmo Korkiakosken suorasukaisuuteen. Jos hän pääsee eduskuntaan, niin hän lupasi ajaa sudet pois ihmisten kartanoilta ja vaatia petolintujen harvennukseen helpotusta. Vastaavasti isäntä Timo Mehtälä esiteltiin Juha Pylvään joulukahveilla Ylivieskan kaupungin entisöimässä VR:n vanhassa ja tosi hienossa talossa. Mehtälä on omilla toimillaan siirtynyt maatalouden neuvontapuolelta isännäksi ja runon sanoin ”hiihtänyt hienon ladun” suurtilalliseksi ilman perintöosuuksia, omalla työllään.

Vasemmistoliiton Siikalatvalta kotoisin oleva nykyinen ylivieskalainen kansanedustajaehdokas Pasi Niiranen on seuraamistani ehdokkaista ainut, joka rohkenee antaa tunnustusta myös nykyiselle hallitukselle: ”Nykyinen hallitus on tehnyt aivan oikein ja lisännyt panostuksia koulutukseen”.
Niiranen on tehokas kaveri, joka nousi ensimmäisellä yrittämällä Ylivieskan kaupunginvaltuustoon. Siinä, kun muut ehdokkaat illan tunteina jännittivät valtuutetuksi pääsyään, niin Niiranen vihittiin avioliittoon ja heillä oli häät. Näin tehokkaasti toimii myös muusikkona tunnettu Niiranen.
Ministeri Lintilälle toivon erityisesti voimia ja jaksamista. Sisäpiirin tietojeni mukaan tämän kampanjan ovat masinoineet ns. omat. Juoppo hän ei ole, vaan ihan normaali rivikristitty, kuten me useimmatkin… Ei voi muuta, kuin toivottaa onnea vaalikentille ja patistaa kaikkia kynnelle kykeneviä äänestämään.

Takaisin Jutut -sivulle