Antti Vikström ei häkeltynyt tv-kameroista – SM-kullan jälkeen kausi pakettiin Pariisissa

Oulaisten Sulan jousiampuja Antti Vikström teki sen mitä piti ja puolusti menestyksekkäästi Suomen mestaruuttaan tähtäinjousen loppukilpailussa Lahdessa. Tuttuun tapaan hänen kilpakumppaninaan finaalissa oli etunimikaima Antti Tekoniemi.
”Me olemme Antin kanssa olleet 2020-luvulta alkaen ainoat kaksi ampujaa, jotka realistisesti kamppailevat SM-kullasta. Ennen sitä haastajia oli enemmän”, myöntää Antti Vikström.
Mutta miksi näin on? Vikströmin mukaan selitys on yksinkertainen: he ovat tällä hetkellä Suomessa ainoita, jotka panostavat jousiammuntaan tosissaan. Muut ampujat vain harrastavat. Tämä tarkoittaa ajallisesti sitä, että Antit Vikström ja Tekoniemi käyttävät viikossa harjoitteluun 15–20 tuntia.
”On meillä kuitenkin nyt muutama potentiaalinen kaveri tulossa takaa. Vuorisen Verne ja Aartolan Jouni ovat alkaneet panostaa lajiin enemmän, joten ehkä jonain päivänä ampujia on kärkikahinoissa enemmänkin”.

Lahden SM-kisat sujuivat Antti Vikströmiltä kokonaisuudessaan suunnitelmien mukaan. Vaikka kisaolosuhteet olivat tuuliset, oli hänen ammuntansa tasaista koko ajan. Erityisen näistä SM-kisoista teki se, että finaalit nähtiin suorana Ylen kanavilta. Antti Vikströmin ammuntaan tv-kameroiden läsnäolo ei vaikuttanut.
”Ei tuntunut missään. Ei tuntunut olympialaisissakaan, vaikka niin moni näki sen ammunnan. Joillekin se varmasti vaikuttaa”.
Antti Vikström kertoo kesän menneen suunnitellusti ilman loukkaantumishuolia tai taukoja harjoittelusta. Tällä hetkellä hän on Ranskassa Pariisissa, jossa ammutaan maailmancupin osakilpailu. Tämä kyseinen kilpailu tulee todennäköisesti myös päättämään Vikströmin tämän kisakauden. Pariisin koitokseen hän lähtee maltillisilla menestymisodotuksilla.
”No jos 32 parhaan joukkoon pääsen, niin saan olla tyytyväinen omaan suoritukseeni. Mukana on paljon ammattilaisia, jotka saavat palkkansa pelkästään kilpailemisesta”.

Oulaisten Sulan harjoittelukenttää on saatu kunnostettua sellaiseen kuntoon, että siellä voidaan järjestää ohjattua toimintaa kaikille lajista kiinnostuneille ihmisille.
”Olemme käyneet Soppelan Mikaelin kanssa ohjailemassa siellä aina tiistaihin, jos joku olisi kiinnostunut kokeilemaan lajia. Muutama onkin jo käynyt opastettavana, mutta aika pientä toiminta vielä on”, tunnustaa Antti Vikström.
Seuraavat arvokisat siintävät Antti Vikströmin silmissä ensi vuoden toukokuussa. Kyse on Saksassa pidettävistä EM-kisoista. Aikaisempien näyttöjen perusteella Suomen edustuspaikka tulee menemään Vikströmille.

Takaisin Jutut -sivulle