Aplodien arvoinen tapahtuma

Kauniin elokuisen päivän taittuessa illaksi alkoi Piipsjärven Kurjenrannassa tunnelma tiivistyä. Liikkeelle polkaistiin Oulaisten historian ensimmäiset “viralliset” venetsialaiset. Puitteet ja järjestelyt olivat kaikin puolin onnistuneet. Paikalle pääsi jopa valmiiksi järjestetyllä bussikyydillä.

Illan ensimmäinen esiintyjä oli Mankkamies Yrjö Roippana. Reippaat tahdit kaiuttimina toimivista stereomankoista ilahduttivat alkuillasta paikalle saapuneita. Sauna, palju ja sup-laudat olivat ahkerassa käytössä etenkin nuorempien venetsialaisvieraiden toimesta.

Veeti Nevasaari soolokeikalla Kurjenrannan maisemissaKahdeksan aikoihin alkoi jo olla festarimeininkiä, kun esiintyjiä oli kahdella lavalla. Laavulla 2 soitti paikkakunnan oma, nykyään oululaistunut, singer-songwriter Veeti Nevasaari (Kallio). Veetin musiikkia on luonnehdittu vaihtoehtopopiksi sekä surffipunkiksi. Ykköshitillä “En tiennyt ettet ollut pettänyt” on Spotifyssä jo tuhansia kuuntelukertoja.

Nurmikentällä esiintyi Sumuvalo. Viiden hurmaavan kaunottaren bändi esitti leppoisia covereita tämän hetken suosituista suomalaisista kappaleista. Musiikkia saattoi kuunnella piknikin tapaan omia eväitä syöden tai nuotiopaikalla makkaraa paistaen. Myös KesäHerkun grillibulevardi palveli koko illan ajan.

Joukkohypnoosin hitit saivat juhlakansan tanssimaan.


Joukkohypnoosin kautta siirryttiin seuraamaan tulishowta, joka yhdistettynä auringonlaskun maisemiin oli esteettisenä elämyksenä vertaansa vailla. Taiteesta saatiin nauttia myös maalausten ja installaatioiden muodossa. Bergströmin kiinteistössäkin esillä ollut Kasa Nova, Marjaana Hanskin akryylimaalaukset ja Taidelaboratorion yhteisötaideteos Piiri oli sijoiteltu oivallisesti Kurjenrannan maisemiin.

Kristiina ja Jani Jaakolan tulishow yhdistettynä auringonlaskuun oli pakahduttavan kaunis elämys.


Tapahtuman nimenä oli “Kiitos kesä!”, mutta kyllä kiitoksen ovat ansainneet myös venetsialaisten järjestäjät. Aplodien arvoinen tapahtuma saa toivon mukaan jatkoa tulevinakin vuosina.

Takaisin Jutut -sivulle