Bemeristä hyvä tuki hierontoihin

Erja Salow on toiminut koulutettuna hierojana kohta 20 vuotta. Tampereelta kotoisin oleva Salow muutti 13 vuotta sitten miehensä kanssa Oulaisiin ja toi mukanaan yrityksen nimeltä Relaksoma. Yritys toimii Salowien kotitalon yhteyteen rakennetussa toimitilassa. Erjan mies on myös ammatiltaan hieroja, ja he käyttävät työtilaansa omien asiakkaiden hoitoon vuorotellen.
”Lapset olemme hoitaneet aina kotona. Kun toinen on tehnyt töitä, on toinen hoitanut sillä aikaa lapsia”.

Oulaisiin ex-tamperelainen on kotiutunut omien sanojensa mukaan erittäin hyvin. Pienellä paikkakunnalta löytyvät kaikki ne palvelut, mitä hän ja hänen perheensä tarvitsee.
”Yhteisöllisyys on täällä parempaa kuin isommassa kaupungissa. Ja yrittäjän näkökulmasta on hyvä, että puskaradio on hyvin tehokas”.
Saloweille hankittiin kaksi vuotta sitten fysikaalista verisuoniterapiaa antava Bemer-laite tukemaan perheen terveyttä ja hyvinvointia. Jonkin ajan kuluttua päätti Erja Salow kuitenkin kokeilla Bemeriä myös omien hierontapalveluidensa tueksi.
”Kerran rohkaistuin kysymään eräältä asiakkaalta, että mitä jos kokeilisimme tähän vaivaasi Bemeriä. Seuraavana aamuna asiakas laittoi viestin ja kertoi, kuinka hyvä olo hänelle oli tullut hieronnan ja Bemer-hoidon jälkeen”.

Erja Salow kertoo, että Bemeriä on käytetty Suomessa jo yli 10 vuotta, mutta esimerkiksi Oulaisten seudulla tämä laite on vielä varsin tuntematon. Bemer on käytössä niin fysioterapeuteilla, jalkahoitajilla, lääkäreillä kuin parturi-kampaajillakin. Kaikille näille ammattikunnille on yhteistä se, että Bemer tukee asiakkaalle tehtyä hoitoa antamalla potkua verenkiertoon, jolloin itse päähoidon vaikutuksistakin tulee tehokkaampia.

Suomalaisista Bemer-käyttäjistä kuuluisin lienee ex-keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, joka otti kylkioperaation jälkeisen hoidon rinnalle Bemer-terapian. Hän on kertonut julkisuudessa, että nopea vammasta toipuminen johtui osaltaan Bemeristä. Kylki parani Pitkämäellä niin hyvin, että hän ehti kuntoutua vuoden 2018 EM-kisoihin ja ylsi siellä vieläpä mitaleille.
Bemeriin kuuluu patja ja keskusyksikkö sekä muutamia paikallishoitolaitteita. Asiakas ohjataan ensin makaamaan patjan päälle, jonka jälkeen keskusyksikköön laitetaan virta päälle. Erja Salowin mukaan perushoito Bemerillä kestää 8 minuuttia. Joillakin asiakkailla vaikutus on silminnähtävää, kun taas joissakin tapauksissa patjalla makaamisesta ei tule mitään tuntemuksia.
”Moni ensimmäistä kertaa patjalle makaamaan tullut on kysynyt, että milloin laitat laitteen päälle, ei se tunnu missään. Joillakin taas vaikutus on niin tehokasta, että kahdeksan minuutin sijasta hoitoa voidaan antaa vain kaksi minuuttia”.

Bemerin teho perustuu siihen, että patjan kautta magneettikentän avulla ihmisen kehoon siirtyvät Bemer- signaalit stimuloivat mikroverenkiertoa. Häiriintyneessä tilassa olevat kohdat kehosta pyrkivät hoidon aikana palaamaan normaaliin verenkiertorytmiin.
Nuorin Erja Salowin luona käynyt Bemer-terapiapotilas on ollut kolmen kuukauden vanha. Iäkkäämpien ihmisten kohdalla Erja Salow kehottaa varovaisuuteen. Heikommassa kehossa hoito voi tuntua voimakkaastikin. Jokainen silti reagoi yksilöllisesti. On myös muistettava, ettei Bemer sovellu esimerkiksi lääkinnällistä kipupumppua käyttäville asiakkaille tai elinsiirtopotilaille, joilla on hylkimisenestolääkitys.
Bemer on kotihoitolaite, jollaisen jokainen voi halutessaan hankkia kotiinsa. Erja Salow ohjaa ja opastaa kotikäytössä , vaikka laite onkin todella helppo käyttää. Bemer on EU:ssa ja USA:ssa sertifioitu lääkinnällinen hoitolaite klinikoille ja kotikäyttöön. Bemeriä voi lisäksi käyttää myös nukkumisen apuna.

”Jo perushoito tukee unta mutta siinä on myös erityinen uniohjelma, joka hoitaa neljän tunnin ajan nukkuessa. Meillä Bemereitä on nykyään kaksi ja joka ilta on kova kilpailu siitä, kuka sen saa laittaa patjansa alle”.

Takaisin Jutut -sivulle