Cobrat varmisti pudotuspelipaikan – Topi Mäyrällä kypärätemppu

Oulaisten Cobrien ja Pyhäjärven Pohdin välisessä kamppailussa nähtiin tiukka vääntö sarjapisteistä. Kuva: Matti Kalliokoski

Cobrien miesten joukkue varmisti lauantain kotiottelussa paikkansa kevään play-off -karkeloissa. Panosta oli pelissä kerrakseen, koska vierasjoukkue Pyhäjärven Pohti olisi myös tarvinnut pisteitä pysyäkseen play-off viivan yläpuolella. Pyhäjärveltä saapuikin harvinaisen runsaslukuinen ja äänekäs kannattajajoukko seuraamaan ottelua. Paineita tähän otteluun Cpbrilla riitti jo senkin puolesta, ettei kokoonpanoon saatu täyttä miehistöä sairastelujen vuoksi.

Avauserässä Cobrilla oli aluksi osumatarkkuus hukassa hyvistä maalipaikoista huolimatta. PyPo sen sijaan onnistui maalinteossa ensin ylivoimalla ja sen jälkeen alivoimalla. Erän lopulla Cobrien suurimmat paineet purkautuivat, kun Topi Mäyrä viimeisteli kavennuksen Tomi Martinmäen tarjoilusta.

Kakkoserässä yleisölle olikin sitten tarjolla viihdykettä maalikarkeloiden muodossa. Vieraat karkasivat aluksi jo 1-3 johtoon. Cobrien Nuutti Yliniitty kavensi ja PyPo kuittasi tovin kuluttua. Erän loppupuolella Cobrat tulivat jälleen maalin takaa-ajoasemaan Nuutti Yliniittyn onnistuessa toiseen kertaan. Tunnelma tiivistyi vielä tästäkin ennen erätaukoa, kun Ville Waara sooloili isännille tasoituksen lukemiin 4-4.

Päätöserän alussa Cobrat loivat painetta PyPo:n päätyyn. Tämä ei jäänyt tuloksetta ja kotiyleisön riemuksi Topi Mäyrä viimeisteli johtomaalin. Erän toisella puoliskolla Pohti kuitenkin vielä tasoitti pelin kertaalleen, mutta sitten ihailtiinkin jälleen kerran Topi Mäyrän maalintekotaitoja. Kuudes maali Cobrille ja samalla Mäyrälle kypärätemppu. Erän viimeiselle minuutille Pohti otti vielä maalivahtinsa pois ja yritti vimmaisesti tasoitusta kuudella viittä vastaan. Tämä ei tuottanut tulosta ja aikakirjoihin kirjattiin ottelun loppulukemiksi Cobrien 6-5 voitto. Petri Heinoselle kertyi torjuntoja 44 kappaletta. PyPo:n Mio Piippo puolestaan torjui 42 kertaa.

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa runkosarjan päätösottelu Ylivieskassa. Cobrien joukkuetta pitkin viikkoa riivannut vatsatauti saavutti huippunsa ja kavensi rosteria entisestään. Sen sijaan taannoin koronaviruksen kourissa kamppaillut isäntäjoukkue Popula starttasi otteluun terveyttä uhkuen ja hurjalla sykkeellä. Populan täysilukuinen miehistö piti avauserässä yllä hurjaa vauhtia ja takoi tulostaululle hämmentävät 8-0 lukemat. Toisessa ja kolmannessa erässä vieskalaiset menivät jo sen verran hapoille että Cobratkin pääsivät vauhtiin mukaan. Toinen erä meni maalien suhteen lukemin 2-2 ja päätöserässä Popula onnistui kolmesti ja Cobrat kahdesti. Popula voitti ottelun maalein 13-4.

Cobrien maaleista vastasivat Nuutti Yliniitty, Konsta Saari, Tomi Martinmäki ja Niko Hurme. Mainittakoon, että myös Cobra-vahti Petri Heinoselle kirjattiin ottelussa syöttöpiste Niko Hurmeen maaliin.

Heinonen torjui ottelussa 44 laukausta ja avauserän jälkipuoliskon Cobrien maalia vartioinut Rauli Päivärinta torjui 8 kertaa. Populan Elias Tuomaalalle torjuntoja kertyi 30 kappaletta.