Cobrien ketsuppipullo aukesi kotijäällä

Miesten kolmosdivarissa Cobrat saivat vieraakseen uuden tuttavuuden, kun Haapajärven Kiilat saapuivat vieraisille lauantaina. Kiiloilla on jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen joukkue kilpasarjassa. Viime kaudella Kiilojen joukkue pelasi Jokilaaksojen harrastesarjaa, jossa se oli lievästikin ilmaistuna ylivoimainen. Tämän kauden aiempien pelien perusteella tästä kohtaamisesta olikin ennustettavissa suht tasapäinen.

Pelin alku oli Cobrien vahvaa marssia. Kiilojen päätyyn syntyi jatkuvaa painetta ja neljännellä peliminuutilla Topi Anttila latasi avausmaalin Ville Waaran tarjoilusta. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Miika Huikari sooloili Cobrat 2-0 johtoon. Vähitellen Kiilat saivat peliään ruotuun ja onnistuivat tekemään kavennusmaalin erän puolivälissä. Enempää osumia ei ennen erätaukoa nähtykään.

Kakkoserässä vieraat pääsivat ajoittain pelin päälle, mutta viimeistely kilpistyi viimeistään Cobrien maalissa torjuneeseen Tuukka Roiniseen. Cobrat saivat puolestaan maaleja nikkaroitua. Ajassa 38:57 Tuukka Kalliokoski iski kiekon verkkoon, ja vielä erän loppuhetkillä Lauri Pihlajaharju vei pelin riemukkaasti jo tilanteeseen 4-1.

Päätöserää oli reilut viisi minuuttia pelattuna, kun Pihlajaharju kruunasi vahvan peliesityksensä tekemällä toisen maalin. Tämän jälkeen Cobrien puolustuspeli alkoi sakata ja Kiilan saivat luotua painetta. Tulosta syntyi ja Kiilat saivat kahdella maalillaan kavennettua lukemiksi 5-3 ennen erän puoltaväliä. Jääkiekossa asetelmat kuitenkin muuttuvat nopeasti ja hetken kuluttua heilahti puolestaan Kiilojen maaliverkko Topi Anttilan laukauksen voimasta. Maalikarkelot saivat jatkoa Cobrien Juho Epäilyksen onnistuessa ja tovia myöhemmin Kiilojen Jeremias Holmströmin kaventaessa lukemiksi 7-4.

Kiilat ottivat aikalisän, kun otteluaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Aivoriihen tuloksena Kiilojen maalivahti jäi vaihtoaitioon, ja vieraat palasivat jäälle toivorikkaina yrittämään lisämaaleja kuudennen kenttäpelaajan voimin. Pelikelloon ehti tämän jälkeen kertyä neljätoista lisäsekuntia, ennen kuin Topi Anttila teki Kiilojen tyhjään maaliin loppulukemiksi 8-4 ja samalla kypärätempun.
Tuukka Roininen torjui 38 laukausta ja Kiilojen Kalle Vuolteenaholle torjuntoja kirjattiin 36 kappaletta.
Otteluisäntänä toimineen Jedu Koulutuskeskuksen edustaja Tuukka Mämmelä palkitsi joukkueiden parhaina Cobrien Topi Anttilan ja Kiilojen Ilmari Ollilan.