Dagmarinkulma on huippuhieno kerrostalo

Dagmarin kulmaan tulee puutarhakerros ensimmäisenä kerrostalona Ylivieskassa.
Puutarhakerros eli oleskelupiha rakennetaan toisen kerroksen katolle. Oleskelupihalle on vapaa pääsy talon kaikista huoneistoista. Yksityinen lääkärikeskus aikoo myös ottaa oman entistä näkyvämmän tilan Ylivieskassa. Lääkärikeskus Mehiläinen siirtyy nimittäin kaupungin keskustaan paraatipaikalle tähän uuteen kerrostaloon.
”Pihalle on mahdollista istuttaa vaikka puita ruukkuihin. Sinne tulee lisäksi keinuja ja kasvatuslaatikoita asukkaille, Rakennuspalvelu Salmela Oy:n toimitusjohtaja Sami Salmela kertoo.

Ihan uutta on myös digitaalinen ulko-oven lukitusjärjestelmä. Talo tunnistaa asukkaansa puhelinsovelluksen kautta ja asukkaalla on taloonsa vapaa pääsy.
”Samoin asunnon omistaja voi avata ulko-oven vieraalleen suoraan asunnostaan ilman eri pyyntöä. Jos taas vuokralainen toimii sopimuksen vastaisesti, tai ei maksa vuokriaan, voi asunnon omistaja katkaista pääsyn asuntoon digitaalisesti vaihtamalla ovikoodin, toimitusjohtaja Sami Salmela kuvailee.

Herrforsilla ja Rakennuspalvelu Salmelalla on suunnitteilla pilottihanke lämmitysenergiasta Dagmarinkulmaan.
”Siitä hyötyvät osakkeen omistajat ja Herrfors. Vastaavaa on jo menestyksellisesti kokeiltu joissakin isoissa kaupungeissa”.

Dagmarinkulman on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Avario Oy Oulusta. Taloon tulee toimisto- ja liikehuoneistoja sekä 21 asuntoa. Toimisto- ja liikehuoneistojen yhteispinta-ala on noin tuhat neliötä. Niihin tulee viisi toimijaa.
”Kaikki tilat on jo varattu. Koko toisen kerroksen on varannut esimerkiksi Lääkärikeskus Mehiläinen”, toimitusjohtaja Salmela kertoo.
Hän vuokraa ja myy itse kaikki talon asunnot. Salmela tarkensi, että yli puolet asunnoistakin on jo varattu.
”Ei tässä mitään kiirettä ole. Minulla on vuosi aikaa myydä loputkin asunnot. Ostajia näyttää kyllä riittävän”, Sami Salmela tietää.

Dagmarinkulmaan tulee ensimmäisenä Ylivieskassa puutarhakerros, jossa asukkaat voivat myös viljellä pieniä määriä vihanneksia. Toisen kerroksen puutarhaosastolle on kaikista huoneistosta vapaa pääsy.

Toimitusjohtaja haluaa pitää rakennustyöt omassa hallinnassaan ja kertoo tyytyvänsä hallittuun kasvuun.
”Ostan mieluiten firmalle 50 000 euron arvoisen koneen, kuin itselleni uuden auton”, on Sami Salmelan mielipide.
Dagmarinkulman asuntojen koko vaihtelee 36 neliön ja ylimmän kerroksen 76 neliön välillä eli yksiöistä kolmioihin. Asuntojen neliöhinta vaihtelee puolestaan 3200-3500 euron välillä. Ylimpään kerrokseen tulee ”luksusasuntoja” parilla makuuhuoneella ja kahdella parvekkeella.

Tulevan kerrostalon kellarikerros on avattu ja maan päälle nousee kuusi kerrosta. Dagmarinkulmasta valmistuu kerrostalo, jollaista ei ole Ylivieskassa ennen nähty. Uutta taloa rakennetaan Ylivieskan Vaatetusliikkeen paikalle. Kerrostalon nimessäkin havisee paikallinen yrittäjähistoria.
”Kysyin Klemetin Eliakselta talolle nimiehdotusta. Hän tarjosi Dagmarinkulmaa ja se sopi minulle”, kertoo talon rakentaja, Sami Salmela.
Nimi viittaa selkeästi kymmenet vuodet alueen asukkaita vaatettaneeseen liikkeeseen ja sen edesmenneeseen omistajaan, kauppias Toini Dagmar Klemettiin. Hän oli liikemies Elias Klemetin ainoa sisko.

Toimitusjohtaja Sami Salmela kertoo rakentaneensa mopopojasta alkaen kaikki loma-ajat rakennuksilla. Hänen ensimmäinen oma rakennustyö oli paritalo Koivukalliolla Ylivieskassa vuonna 2003 ja seuraavana vuonna perustettiin Rakennuspalvelu Salmela. Lisäksi Salmelalla on myös kokemusta julkisesta rakentamisesta, sillä yritys on toteuttanut esimerkiksi Ylivieskan kaupungille paloaseman laajennuksen ja Simonpuiston päiväkodin laajennuksen ja remontin. Dagmarinkulma on rakennusliikkeen ja Sami Salmelan ensimmäinen kerrostalotyö.
Toimitusjohtajan tapaa lähes päivittäin rakennukselta, samoista töistä, kuin yrityksen 13 muutakin työntekijää.
”Tykkään tehdä töitä ja ajaa koneita. Sen sijaan en yhtään tykkää patsastella kauluspaidoissa toimistossa ja kaupungilla. Minun psyykenikin vaatii, että teen oikeita töitä ja olen tyytyväinen hyvästä työnjäljestä”.

Takaisin Jutut -sivulle