Ei enää yksinkertainen mestari

Heikki Rautio, tutummin ”Romu-Heikki” on nyt kaksinkertainen SM-kultamitalisti penkkipunnerruksessa veteraanien sarjassa. Kuva: Heikki Raution Facebook-sivut

Niinhän siinä sitten kävi, että Heikki Rautio eli tutummin Romu-Heikki saavutti viime viikonloppuna uransa toisen suomenmestaruuden veteraanien penkkipunnerruskisoissa Oulussa.

”Nesteen parlamentti on ilkkunut minulle, että olen vain yksinkertainen suomenmestari. Siksi päätin käydä korjaamassa tilanteen”, nauraa Heikki Rautio.

Helpolla ei Heikki Rautio toista kultaansa kaulaansa saanut. Lopulta mestaruus ratkesi oulaistelaisen hyväksi viiden kilon erolla. Oulun SM-kisat olivat kokonaisuudessaan suuri koitos, sillä edustettuna olivat kaikki ikäluokat. Raution sarjassa kilpailijoita oli yhteensä kolme, mutta osanottajajoukon vähyyttä hän luonnehtii luonnollisen poistuman tuomana tosiasiana, kun kilpailijoiden ikä on 70 vuoden paremmalla puolella. Oulun kisoissa tehtiin myös suomenennätysnostoja, mutta Heikki Rautiolta moinen teko jäi odottamaan vielä seuraaviin kisoihin.

”Kilot ovat jo raskaita tässä iässä. 20 kilon päässä suomenennätyslukema vielä on”.

Kun kilpailuvietti on tunnetusti korkealla ja menestymisen myötä nälkä kasvaa syödessä, saatetaan Heikki Rautio nähdä tulevaisuudessa mukana vielä isommissakin karkeloissa. Esimerkiksi lajin MM-kisat on tarkoitus järjestää ensi syksynä, jos maailman tilanne sen sallii.

”Eihän se MM-kisoihin osallistuminen periaatteessa mikään ylitsepääsemätön juttu ole, jos terveys vaan säilyy hyvänä. Motivaatiota ainakin riittää”, toteaa Heikki Rautio.

Siinä onkin uutta pureskelemista muun muassa Nesteen parlamentille, joka järjestää Heikki Rautiolle mitalikahvit keskiviikkona Oulaisten Nesteellä.

Takaisin Jutut -sivulle