Eläkeliiton puunistutus sai jatkoa

Sauli Takalo kertoo metsänistutuksen nikseistä.

Vuosi sitten Eläkeliiton 50-juhlavuoden merkeissä jäsenyhdistykset haastettiin istuttamaan puu. Puun taimen istutus symbolisoi upealla tavalla juhlavuoden teemaa – sukupolvien ketjussa. Se oli arvokas ele ja lahja tuleville sukupolville.

Eläkeliiton metsänistutus on saanut jatkoa ilmastonmuutoksen torjuntaan luontoliikunnallisen metsänistutushaasteen muodossa. Eläkeliiton Oulaisten yhdistys otti haasteen vastaan.

Nuotio odottaa metsän istuttajia.

Viime vuonna yhdistys kävi joukolla istuttamassa puun taimia Sauli ja Liisa Takalon metsässä. Keskiviikkona luonnon voimia uhmaten yhdistys teki uuden metsäretken. Tarkoituksena oli katsastaa, miten taimet ovat selviytyneet talven yli. Sauli Takalo opasti, miten metsää kylvetään. Taisi olla aika monille uusi asia. Asta ja Sauli Toivonen olivat tehneet valmiiksi nuotion, jonka äärellä oli hyvä paistaa makkaraa ja laulaa tuttuja lauluja.

Korona-ajan rajoitukset ovat vaatineet senioreiltakin ylimääräisiä ponnistuksia. Metsässä liikkuminen helpottaa psyykkistä kuormitusta. Metsäretkellä yhdistyivät monet hyvät asiat, yhdessäolo turvavälein, liikunta, musiikki ja uuden oppiminen.

Takaisin Jutut -sivulle