Elisan 5G-verkko avautui Oulaisiin

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet, sekä edeltäjiinsä verrattuna moninkertaisen verkon kapasiteetin, kerrotaan Elisalta.

Oulaisissa nopea 5G-verkko on ensimmäisenä saatavilla keskustan, Haaranmäen, Toholan ja Törmäperän alueilla. Kaikkiaan Elisan 5G-verkko palvelee nyt 154 paikkakunnalla Suomessa.

”Elisan 5G-verkko on laajentunut Pohjois-Pohjanmaalla vauhdilla ja on mahtavaa, että Oulaisten asukkaat ja yritykset pääsevät hyötymään entistä luotettavammista verkkoyhteyksistä. Koronapandemian myötä suomalaiset ovat ottaneet ison loikan digitaalisten palvelujen käyttöönotossa eri elämän osa-alueilla. 5G-verkko tuo nopeiden yhteyksien ohella lisää tiedonsiirron kapasiteettia, joka takaa toimivat yhteydet nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

Oulaisten kaupungissa toimivat tietoliikenneyhteydet sujuvoittavat sekä kaupunkilaisten että alueen yritysten elämää.

”Oulaisten kaupungissa keskiössä ovat tyytyväiset ihmiset sekä elinvoimainen ja eteenpäin katsova ilmapiiri. Hyvien liikenneyhteyksien lisäksi kaupungin elinvoimaisuutta tukevat luotettavat tietoliikenneyhteydet, joiden tärkeys kasvaa digitalisaation myötä. Uusi 5G-verkko onkin tervetullut mahdollisuus sekä kaupungin asukkaille että yrityksille, sanoo Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilanen.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet, sekä edeltäjiinsä verrattuna moninkertaisen verkon kapasiteetin. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

5G-yhteyden voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienyrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-yhteyteen pääset kiinni, kun sinulta löytyy 5G:tä tukeva päätelaite, 5G-liittymä sekä olet 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Takaisin Jutut -sivulle