Ennakkoäänestys käynnistynyt hitaasti Oulaisissa

Oulaisissa aluevaalien ennakkoäänestyspaikka löytyy lukiolta.

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona. Oulaisissa äänensä ennakkoon on antanut perjantaihin puoleen päivään mennessä 5,9 prosenttia äänioikeutetuista eli yhteensä 327 ihmistä. Oulaisissa naiset ovat olleet miehiä aktiivisempia äänestämään ennakkoon, sillä naisten lukumäärä on 181 ja miesten 146.

Oulaisten lukion ennakkoäänestyspaikka aukaisi ovensa perjantaina kello 12 ja ensimmäisen puolen tunnin aikana väkeä valui paikalle sen verran paljon, etteivät kaikki halukkaat päässeet suoraa päätä heti äänestämään. Lauri Törmälä oli ensimmäisiä, jotka jättivät äänestyslippunsa perjantaina uurnaan. Hänelle oli ollut alusta saakka selvää, ketä tulee äänestämään. Törmälän mukaan vain aika näyttää sen, miten tuleva aluevaltuusto selviytyy sote-asioiden hoitamisesta.

Lähes heti Lauri Törmälän perään äänestämään vaimonsa kanssa saapui Mauri Suominen. Hänellekin oman ehdokkaan valinta oli helppo päätös.

”Yleensä olemme käyneet äänestämässä vasta vaalipäivänä, mutta joskus ennakkoon”, kertoi Mauri Suominen.

Naapurikuntiin verrattuna on Oulaisissa kuitenkin oltu aluevaalien ennakkoäänestämisen suhteen hieman ”hitaasta lämpeneviä”. Esimerkiksi Merijärvellä ääntään on käyttänyt jo 9,6 prosenttia äänioikeutetuista, Haapavedellä 8,0 ja Ylivieskassa 7,6 prosenttia.

Takaisin Jutut -sivulle