Häiriötilanne taksitilauksissa on ohi

Taksivälitysjärjestelmän kaatuminen hankaloitti muun muassa Oulaisten Otaxin liikennöintiä.

Otaxia, Taksi Kokkolaa ja Korpitaxi-brändin alla toimivien taksien tilauksia koskeva häiriö on ohi. Näiden taksien käyttämä taksinvälitysjärjestelmä kaatui keskiviikkona 24.5. kello 15.25 aiheuttaen suuria ongelmia tilausten välitykseen ja taksien saatavuuteen Keski-pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.

Ongelmat koskettivat myös koulukuljetuksia, kelatilauksia ja applikaatio tilauksia. Pohjanmaan Taksi Oy:n tiedotteen mukaan tilanne oli erittäin poikkeuksellinen, koska yleensä tällaiset katkokset ovat harvinaisia ja kestävät joitakin minuutteja. Taksitilauksia saatiin välitettyä varajärjestelmän kautta, mutta tämä on huomattavasti hitaampaa manuaalityötä normaaliolosuhteisiin verrattuna.

”Emme ole vielä saaneet tarkkaa raporttia taksinvälitysjärjestelmän ohjelmistotoimittajalta ongelman aiheuttaneesta syystä. Järjestelmät saatiin pääosin kuntoon perjantaina 2.6., mutta applikaatiotilaukset eivät toistaiseksi toimi ja puhelinruuhkaa saattaa vielä hetkittäin ilmaantua. Pahoittelemme suuresti asiakkaillemme aiheutunutta haittaa”, sanoo Pohjanmaan Taksi Oy:n toimitusjohtaja Markku Ylikulju.

Takaisin Jutut -sivulle