Hei nuori, joko olet käynyt gospelissa?

Hei oulaistelaisnuori, ovatko tekemiset lopussa huomis- tai perjantai-illalta? Ei hätää. Seurakuntakodin nuortentila Siukkiksessa ovat ovet avoinna huomenna torstaina kello 18-21 ja joka toinen perjantai kello 19-23. Kyse on seurakunnan nuorisotyön järjestämästä nuorten illasta, tutummin gospelista.
Nuorisotyönohjaaja Tuomas Saarela muistelee, että nuorteniltoja on järjestetty Oulaisissa kymmeniä vuosia, mutta gospelin nimellä reilusti yli 10 vuoden ajan. Pahimpana korona-aikana gospelitkin olivat tauolla, mutta nyt taas mennään. Nuorisotyönohjaaja Henna Röyttä kertoo, että tavallisesti paikan päällä iltaa viettää alle 10 nuorta. Enemmänkin porukkaa mukaan siis mahtuisi.
”Aluksi sinne voi vain tulla käymään ja katsomaan, miltä toiminta näyttää. Koitamme pitää illan aikana rennon meiningin yllä. Tarkoituksena on tarjota oulaistelaisnuorille kaupungin nuopparin lisäksi toinenkin hengailupaikka”, sanoo Henna Röyttä.

Koska nuorten illan nimeksi on muotoutunut kävijöiden suussa gospeli, on aivan luonnollista, että illan aikana kuultava musiikkikin noudattaa gospel-musiikin linjaa. Gospelin kuuntelun ja juttelemisen lisäksi tekemistä riittää myös muun muassa biljardin, pingiksen ja lautapelien äärellä. Suuren suosion on saanut myös Nintendo Wii U -pelikonsoli, jonka tiimoilta gospelissa järjestettiin viime perjantaina oma Mario Kart-kilpailu.
Gospeleissa nuorten menoa valvoo aina toinen nuorisotyönohjaajista tai kasvatuksen pastori Miika Kähkönen. Illan päätteeksi pidetään oma hartaushetki.

Takaisin Jutut -sivulle