Heikko päätöserä Cobrien surma

Sunnuntai-iltapäivän sää oli räntäsateineen mitä otollisin sisäurheilulle, kun Cobrien vieraaksi saapui JHT Akatemia Kalajoelta. Kalajokisten kausi on sujunut hyvin ja joukkue kamppailee III-divarin runkosarjan kärkisijoista. Cobrilla taas on peli tökkinyt etenkin vieraissa ja sitä myötä sijoitus on pykälän verran playoff-viivan alapuolella.

Pelissä oli vauhtia alusta asti. Selkeitä maalipaikkojakin avauserässä riitti. Kalajokiset tosin keskittyivät testaamaan lähinnä Kotimarjalan kaukalon pleksien kestävyyttä, kun valtaosa laukauksista kiisi metrikaupalla Tuukka Roinisen vartioiman maalin ohitse. Cobrien laukauksia veti taas magneetin lailla puoleensa JHT:n Jussi Siirosen rintapanssari. Toki laadukkaita vetojakin joukkoon mahtui, mutta silti erän ainokaiseksi jäi Juho Joki-Erkkilän osuma, jolla hän vei kalajokiset erätauolle johtoasemassa 0-1.

Toista erää hallitsivat pääosin Cobrat. Puolentoista minuutin jälkeen Tuukka Kalliokoski pisti kiekon verkkoon maalin edestä. JHT meni uudelleen karkumatkalle ajassa 25:04, mutta heti perään alikersantti Hurme toi osumallaan Cobrat tasoihin. Viime kaudella Niko Hurme oli yksi Cobrien avainpelaajista, mutta varusmiespalveluksen myötä tämä oli hänelle vasta kolmas sarjapeli tällä kaudella. Cobrien ote pysyi tiukkana ja hetken kuluttua Juho Epäilys huudatti maalillaan parisataapäistä kotiyleisöä. Cobrien johtoasema ei kuitenkaan säilynyt erän loppuun saakka, kun kalajokisilla riitti vielä puhtia tasoittaa peli lukemiin 3-3.

Päätöserään vieraat tulivat tarmoa täynnä. JHT tiivisti kokoonpanoaan ja tulosta alkoi syntyä. Olli Annalan ja Saku-Petteri Uunilan maalien myötä vieraat karkasivat kahden maalin päähän. Cobrat yrittivät hakea tasoitusta erän loppupuolella kuuden kenttäpelaajan voimin. Maali tuli, mutta väärään päätyyn, kun JHT:n Marko Kokko ampui kiekon tyhjiin. Loppulukemat 3-6 JHT Akatemialle.

Otteluisäntä Saunuri Oy palkitsi pelaajapalkinnolla Cobrista Aatos Äijälän ja JHT Akatemiasta Iiro Ojalan.
Cobrien Tuukka Roininen torjui ottelussa 39 kertaa ja JHT Akatemian Jussi Siiroselle torjuntoja kirjattiin 23 kappaletta.