Huima lahjoitti voiton Rovaniemelle

Oulaisten Huiman naiset jatkavat suomensarjan pohjoislohkon kärjessä, vaikka joukkue kärsikin sunnuntaina kirvelevän kotitappion Napapiirin Pesis-Teamille jaksoin 0-2 (7-9,8-9). Kotijoukkueelle jäi pelistä paljon jossiteltavaa, sillä se joutui pelaamaan ottelun varsin kokemattomalla joukkueella. Esimerkiksi kakkosvahtina pelasi vasta 13-vuotias Ilona Kankaanpää.
”Osalla pelaajista oli sunnuntaina hautajaisia ja muita henkilökohtaisia menoja ja osa taas oli loukkaantunut. Tavallaan ne juoksut mitä Rovaniemi sai, annettiin me itse niille”, myönsi pelinjohtaja Matti Leponiemi.

Jos oli ulkopeli sunnuntaina OuHun osalta hieman tuuliajolla, on joukkue pystynyt esiintymään sisäpelissä sitäkin tehokkaammin. Kuuden pelatun ottelun jälkeen Huiman juoksumäärä on 95, mikä on selvästi enemmän kuin millään muulla pohjoislohkon joukkueella. Tämä on hyvä saavutus siinäkin mielessä, että naiset pääsivät aloittamaan kauden hieman myöhässä.
”Kauden aloitus oli vaikeaa, kun kevät venyi niin pitkälle, emmekä päässeet pihalle treenaamaan. Mutta kun kelit ovat tässä hieman lämmenneet, on pallokin alkanut liikkumaan paremmin. Onhan siinä sisäpelissä vieläkin hieman petrattavaa. Ykköstilanteet pitäisi saada paremmaksi”.

Lohkon kärkipaikka ei sinällään yllätä pelinjohtaja Matti Leponiemeä, mutta ehkä enemmänkin se tapa, millä voittoja on onnistuttu napsimaan. Joukkueeseen on nostettu uusia junioreita, mikä kielii siitä, että Huiman juniorityö on tällä hetkellä kovalla tasolla. Sunnuntain kotipeli houkutteli Oulaisten pesäpallokentälle karvan verran alle sata katsojaa. Matti Lepomäen mukaan tunnelma on ollut kotipeleissä oikein hyvä.
”Yleisöä on ollut ihan kivasti, mutta aina sinne enemmänkin väkeä mahtuu. Vaikka on yleisömäärä Oulaisissa parempi moniin vierasotteluihin verrattuna”, hän myöntää.
Oulaisten Huiman naisten tavoite loppukaudeksi on kristallinkirkas: pudotuspelipaikka haltuun ja sen jälkeen lohkovoiton metsästykseen. Ja ainakin tällä hetkellä tämä tavoite on toteutumassa.

Takaisin Jutut -sivulle