Huiman D-tytöille SM-pronssia

Kuvassa ylärivi keskeltä alkaen: Emilia Sarjanoja, Helmi Santanen, Roosa Jussi-Pekka, Mianna Raudasoja, Lilja Siltakoski. Alarivi vasemmalta alkaen: Inka Kivioja, Iida Jaakkonen, Ilona Kankaanpää, Neea Jyrkkä, Mila Haapakoski, Anni-Sofia Häivälä ja Sanni Kumpula. Valmennus: Katja Haapakoski ja Aliina Törmäkangas. Joukkueenjohtajat: Hannu Jussi-Pekka ja Riikka Kankaanpää

Oulaisten Huiman D-tytöt voittivat SM-pronssia valtakunnallisella pesäpallon suurleirillä Joensuussa heinäkuun lopulla. Kohtalokkaassa välieräpelissä Huima taipui Seinäjoelle, joka voitti lopulta turnauksen mestaruuden. Kyseinen ottelu pelattiin vesisateessa, mikä osaltaan ”vesitti” oulaistelaisten toiveet pääsystä loppuotteluun.

”Olemme lyöntivoimainen joukkue, eikä meidän vahvuutemme päässeet oikeuksiinsa siinä pelissä. Mutta tottahan on sekin, että keli oli sama meille kuin vastustajallekin”, myötää joukkueen valmentaja Katja Haapakoski.

Oulaisten Huiman hyvyydestä kertoo jotakin se, että Seinäjoen lisäksi joukkue joutui taipumaan vain turnauksen toiseksi tulleelle Oulun Lipolle. Katja Kolehmainen ei ollut kovinkaan yllättynyt oman joukkueen hyvästä esityksestä. Hän tietää jo vanhasta, että ryhmässä on potentiaalia, vaikka mihin.

”Vähimmäistavoitteemme oli kahdeksan sakkiin pääsy, mutta sitten aloimme pikkuhiljaa kiristää ruuvia, kun mitalipeleihin pääsimme. Tämä joukkue voitti kaksi vuotta sitten hopeaa nuoremmassa ikäluokassa, joten potentiaalia kyllä riittää”.

Huiman D-tyttöjen kausi jatkuu aluesarjan runkosarjan peleillä. Siellä joukkue on edennyt voitosta voittoon.

”Lopputurnaus on elo-syyskuun taitteessa. Siellä sitten ratkotaan, kuka on Pohjoisen alueen mestari”.

Huiman tytöille kertyy kesän aikana iso määrä pelejä. Moni pelaaja pelaa oman joukkueensa lisäksi myös esimerkiksi poikien ja c-tyttöjen joukkueissa ja osa pelaa pelisarjan pelejä. Katja Kolehmaisen mielestä tämä on vain hyvä asia tyttöjen kehityksen kannalta.

”Tässä ikäluokassa on tärkeää, että pääsee pelaamaan. Yhteistyössä on voimaa, on se sitten alueellista tai seuran sisäistä”, kannustaa Katja Haapakoski.

Valtakunnallisissa pesisleireillä menestyminen kielii siitä, että Oulaisissa saadaan olla tyytyväisiä junioritoiminnan tasoon tällä hetkellä. Laakereille lepäämään ei pidä kuitenkaan ryhtyä.

”Olemme nyt aallon harjalla. Siellä pysyminen vaatii kuitenkin määrätietoista työtä ja sitkeyttä. Tytöt ovat ainakin sitoutuneita harjoittelemaan ja ovat tavoitteellisia pelaajina”, Haapakoski iloitsee.

Kuva: Kuvassa ylärivi keskeltä alkaen: Emilia Sarjanoja, Helmi Santanen, Roosa Jussi-Pekka, Mianna Raudasoja, Lilja Siltakoski. Alarivi vasemmalta alkaen: Inka Kivioja, Iida Jaakkonen, Ilona Kankaanpää, Neea Jyrkkä, Mila Haapakoski, Anni-Sofia Häivälä ja Sanni Kumpula. Valmennus: Katja Haapakoski ja Aliina Törmäkangas. Joukkueenjohtajat: Hannu Jussi-Pekka ja Riikka Kankaanpää

Takaisin Jutut -sivulle