Huiman tytöt Aurinkorannikolla

Vaikka pudotus liki 30 asteen helteestä noin nollan asteen tienoilla pyörivään kevätlämpötilaan on aika raju, riittää oulaistelaisilla Iida Jaakkosella ja Roosa Jussi-Pekalla aihetta hymyyn. Espanjan Aurinkorannikolla järjestetty Pesäpalloliiton järjestämä yläkoululeiritys oli kokemus, joka ei unohdu näiden tyttöjen mielestä vielä pitkään aikaan.
”Kiva reissu oli. Oli mukava päästä pitkästä aikaa ulkomaille”, hehkuttavat Iida ja Roosa matkan jälkeen.

Leirin lähtökohta oli erityisesti nuoren kasvaminen urheilijana, ja sen sisältö vastasi Suomessa järjestettäviä leirityksiä painottuen lajisisällöltään hieman enemmän pelaamiseen. Mukaan leiritykseen lähti yhteensä 53 tulevaisuuden pesäpallotoivoa. Vaikka pelejä oli paljon, jäivät Iidan ja Roosan mieleen myös treenit, joita pidettiin joskus jopa kahdesti päivässä.
Mutta ei tämäkään pesäpalloleiri ollut suinkaan pelkkää pesäpallon pelaamista ja treenaamista. Ohjelmaan oli tehty tilaa myös vapaa-ajalle.
”Kävimme paljon uimassa ja kiertelimme kauppoja. Jokaisen päivän päätti aina iltanuotio. Teimme siellä erilaisia ryhmäytymisjuttuja ja puhuimme mitä päivän aikana oli tapahtunut. Joinakin iltoina järjestimme siellä kisoja”, tytöt kertovat.
Iida ja Roosa pelaavat Oulaisten Huimassa samassa D-tyttöjen joukkueessa. Iidan pelipaikka löytyy sisäpelissä etenijän tontilta ja ulkona hän toimii kopparina. Roosan harteilla taas on joukkueen juoksujen lyöminen. Ulkopelissä hän on lukkari. Harjoituskausi on mennyt tyttöjen mukaan hyvin, ja he ovat päässeet pelaamaan jo harjoituspelinkin.

Iidan ja Roosan tavoitteena on saada niin joukkueelle kuin itselleen hyvä kausi aikaan. Pesäpalloa nämä tytöt tulevat pelaamaan kesän aikana todella runsaasti, yhteensä 30 pelin verran. D-tyttöjen kilpasarjassa otteluja on yhteensä 16. Tämän lisäksi tytöt pelaavat OuHun muissa joukkueissa. Kun tähän lisätään vielä valtakunnallinen pesisleiri Joensuussa ja alueellinen pesisleiri Kempeleessä, on pesäpallon täytteinen kesä sillä valmis.
Useimmat pesäpallon yläkoululeiritykseen osallistuneista nuorista olivat nyt ensimmäistä kertaa ulkomailla ilman vanhempia. Iida ja Roosakin tunnustavat, että alkuun tämä uusi tilanne hieman jännitti.
”Mutta sitten kun päiviä kului ja ohjelmaa oli niin paljon, ei niitä vanhempia ehtinyt enää niin paljon kaivata”, hymyilevät Roosa ja Iida.

Yläkoululeiritys järjestettiin Benalmadessa ja Fuengirolassa. Leirin yhteydessä pelasivat naiset ja miehet superpesiskauden ensimmäiset ottelut. Mukana matkalla olivat naisista Lapuan Virkiä ja Joensuun Maila sekä miehistä Imatran Pallo-Veikot ja Hyvinkään Tahko. Iida ja Roosakin pääsivät nauttimaan tiukoista aikuisten peleistä Espanjan kuuman auringon alla.

Takaisin Jutut -sivulle