Hyväntekeväisyysottelu isäntien juhlaa

Oulaisten jäähallilla lauantaina järjestettyyn hyväntekeväisyysotteluun saapui paikalle runsaasti yleisöä. Vastaavana järjestäjänä toimineet Cobrat lahjoittivat tapahtuman tuoton Oulaisten Lions Clubille käytettäväksi Oulaisiin saapuvien Ukrainan pakolaisten hyväksi. Vapaaehtoisista pääsymaksuista ja kahviomyynnistä kertyi lahjoitettavaa kaikkiaan 570,80 euron verran.

Jäällä kamppailivat Kalajokilaakso-liigan pronssista Oulaisten HC Old Rookies ja Nivalan Thirsty Men of Texas. Nivalalaiset pääsivät karkaamaan avauserässä huolestuttavaan kahden maalin johtoasemaan. Erän puolivälissä Rookies kuitenkin sai pelinsä rullaamaan ja maaleja alkoi syntyä. Jussi Heikkilä teki Rookiesin ensimmäisen maalin Aki Heikkilän tarjoilusta. Tasanumeroihin 2-2 kotijoukkueen toi puolestaan Markus Laurila. Syöttöpisteet Laurilan maalista merkittiin Jukka Vanhalle ja Nicolas Isokankaalle. Erän loppupuolella puolestaan verkkoa heilautti Niko Koivukangas Mika Vierimaan syötöstä.

Toisessa erässä Rookies loi painetta vastustajan maalille. Ajassa 34:56 Jani Lievonen iski tilanteeksi 4-2. Vanha ja Isokangas kuittasivat jälleen syöttöpisteet. Muutaman minuutin kuluttua peli näytti kääntyvän täysin Rookiesin hyväksi, kun Tatu Jylkkä taituroi kiekon nivalalaisten puolustuksen läpi ja maalasi lukemiksi jo 5-2. Vieraat löysivät pelin viimeiselle vartille kuitenkin uutta puhtia ja onnistuivat nousemaan ansaitusti 5-5 tasatilanteeseen ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Jatkoerää lähdettiin pelaamaan maalista poikki säännöllä. Rookies ei jättänyt mitään arvailujen varaan ja tuli jäälle asenteella. Paine tuotti tulosta ja ajassa 61:19 Tatu Jylkkä vei Rookiesin voittoon illan toisella osumallaan. Syöttäjinä Aksel Helander ja Teemu Viirelä.

Jaakko Alakangas torjui HC Old Rookiesin maalissa 22 laukausta. Vieraiden Ari Korpi torjui 43 kertaa.