Jääsauna houkutteli saunojia Kazakstanista asti

Piipsjärvi 24h-tapahtuman vetonaula houkutteli höyryisiin löylyihin noin 200 saunojaa.

Tänä vuonna Piipsjärvi24h-tapahtumassa oli nähtävänä ja koettavana Ylitalon rannan Saunamaailma, Venerannan Vauhtimaailma, Piipsjärven koulun Touhula, Kurjenrannan Karnevaalit, Järven Jääjuhla ja Piipsjärven nuorisoseuran Tanssilava. Ohjelmaa ja kävijöitä riitti aamusta iltaan, vaikka sää olikin melko pilvinen.

Jonna Taikatie toimi apuohjaajana jäänveistokurssilla. Tänä vuonna harrastuksen aloittanut Jonna on ehtinyt osallistua jo kisoihinkin Kalajoella sijoittuen hienosti heti hopealle.

“Kuumimpana” vetonaulana toimi Ylitalon rantaan rakennettu jääsauna. Jääsaunomisen maailmanennätyshakemus on käsittelyssä ja jos ennätys hyväksytään, pääsee Oulainen maailmankartalle, eli Guinnessin ennätysten kirjaan.
“Jääsaunassa kävi noin 200 henkilöä, joista 150 kirjoitti nimensä vieraskirjaan. Aluksi näytti, että jääsauna sulaa ennen aikojaan, mutta hyvin se kesti suunnitellun ajan, yhdeksän tuntia. Minä ja Raution Roni saunottiin koko aika klo 11-20. Saunan löylyt olivat mahtavat, happirikkaat ja enimmäkseen se muistutti höyrysaunaa”, kertoo saunahankkeen puuhamiehenä toiminut Arto Hintsala.
Saunassa oli kävijöitä sekä lähipaikkakunnilta että kauempaa, Kazakstanista asti. Kommentteina oli kuultu mm: “Mahtava elämys”, “Ainutkertainen” ja “Hyi, ku kylymä!” Saunamaailman kolmen hengen minisauna, peräkärrysauna, palju ja avanto olivat nekin suuressa suosiossa päivän aikana. Kymmeniä ihmisiä kävi ensimmäistä kertaa avannossa ja saivat uusia kokemuksia.
“Ja tämän vielä haluan ehdottomasti sanoa, että iso kiitos talkoolaisille ja sponsoreille. Yksin en tähän olisi millään pystynyt”, korostaa Arto.

Järven jäällä pääsi liikkumaan Veteraanimoottorikelkan kyydillä ja Oulaisten liikuntapalveluiden sähköpyörillä.

Tapahtuman järjestäjänä hän kokee, että yleisöllä on suuri merkitys. Kun paikalle tuli paljon saunojia, se toimi osaltaan kiitoksena järjestämisestä ja innostaa ehkä jatkossakin kokeilemaan uusia ideoita, vaikka rupeama olikin raskas ja rankka.
“Talkoolaiset uhrasivat omaa vapaa-aikaansa yhden hullun auttamiseksi”, nauraa Arto, “Saunan rakentaminen oli sosiaalista, yhteen hiileen puhaltamista ja kerta kaikkiaan mahtava juttu.”

Veteraanikelkkakerhon menopelejä oli esillä ja kyyditystä sai kelkka+reki -yhdistelmällä.
Takaisin Jutut -sivulle