Jalalla koreasti konepäivien aikaan

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät järjestetään Oulaisissa 8.-10.7. Kyseinen superviikonloppu ei ole kuitenkaan pyhitetty ainoastaan vanhoille koneille, vaan myös musiikille ja tanssille. Lauantaina 9.7. järjestetään Törmänhovin alueella Konepäivätanssit, jossa musiikista vastaa 60-luvun rautalankapainotteista musiikkia soittava Jouni Rieskaniemi & Sonetti. Kyseinen orkesteri on alueella hyvin tuttu, sillä sen jäsenet ovat kotoisin Kokkolasta ja Ylivieskasta.
”Jouni Rieskaniemi & Sonetti sopii täydellisesti konepäivien 60-luvun teemaan. Bändi tulee soittamaan ikivihreiden kappaleiden lisäksi omaakin tuotantoaan”, kertoo Mika Ilomäki tapahtuman järjestävästä Oulaisten elävän rytmimusiikin harrastajista Ermusta.

Kyseessä ovat ensimmäiset tanssit, jotka Ermu pääsee järjestämään Weteraanikonepäiville. Edellisen kerran Ermu oli mukana tanssitouhussa viime marraskuun lopulla, kun Soihtulassa järjestettiin pikkujoulutanssit.
”Silloin kävijämäärä oli vähäinen pahentuneen koronatilanteen takia. Mutta kyllä silloin ne ihmiset, jotka paikalle tulivat, kertoivat, että lavatansseille on tilausta Oulaisissakin”, kertoo Ilomäki ja paljastaa, että tanssien on tarkoitus palata jälleen Soihtulaan kesän lopulla.
Lavatanssit on yksi Ermun toimenpiteistä saada Oulaisiin lisää musiikkitoimintaa, joka keskittyy tällä hetkellä pääosin vain yhteen tapahtumaan, Musiikkiviikkoihin.
”Pyrimme aktivoimaan toimintaa, että tapahtumia olisi täällä ympäri vuoden”.

Tällä hetkellä Ermussa on noin viisi aktiivista jäsentä ja Mika Ilomäen mukaan uudet tekijät ovat tervetulleita yhdistykseen.
”Jos ihmisiä kiinnostaa musiikki ja kulttuuritoiminta, niin mukaan saa tulla. Yhteyttä voi ottaa joko minuun, Hintsalan Artoon tai Kallenin Janiin. Mitä enemmän meillä on tekijöitä, sitä enemmän me saamme tapahtumia aikaiseksi”.
Apukäsille on tarvetta jo tulevien Konepäivätanssien aikana. Kun Weteraanikonepäivät päättyy lauantaina kello 17, alkaa ermulaisilla työt tanssialueen aitauksen tekemisessä.
”Olen itse ajamassa lauantaina rallia Nivalassa, enkä pääse auttamaan poikia. Lisäapu olisi tarpeen”, toteaa Mika Ilomäki.

Takaisin Jutut -sivulle