Jäterekan perävaunu syttyi tuleen Ylivieskassa

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen liikennevälinepalosta Ylivieskan siltatehtaankadulla torstaina. Tehtaan pihassa jätteitä hakemassa olleen rekan perävaunu oli syttynyt tuleen. Perävaunussa oli noin 12 tonnia lyijyakkuja ja litiumparistoja.

Kuljettaja ja tehtaan edustaja yrittivät aloittaa alkusammutusta, mutta nopeasti edennyt palo esti alkusammutuksen. Kuljettaja sai irrotettua rekan etuosan ja ajettua sen hiukan etäämmälle. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen perävaunu paloi täydellä liekillä ja palosta lähti heitteitä ympäristöön, jotka vaikeuttivat sammutustoimintaa. Pelastuslaitos sai palon hallintaan ja sammutettua noin tunnin sammutustyön jälkeen. Palon leviäminen rekan etuosaan saatiin estettyä. Rekan perävaunu paloi täysin. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta terveydelle haitallista savua levisi ympäristöön. Pelastuslaitos antoi vaaratiedotteen terveydelle vaarallisesta savusta kello 13.30, jossa kehotettiin Ylivieskan Lundinkankaan ja Hamarin alueen ihmisiä suojautumaan sisätiloihin ja sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon. Vaara ohi -tiedote annettiin kello 15.06. Sammutustöihin osallistui yhteensä kuusi pelastusyksikköä.

Pelastuslaitos muistuttaa ihmisiä seuraamaan vastaavissa tilanteissa tiedotusvälineitä ja toimimaan pelastuslaitoksen antaman vaaratiedotteen ohjeiden mukaisesti sekä odottamaan, että vaara ohi -tiedote annetaan.

Takaisin Jutut -sivulle