JHT U16 Mestiksen kärkipaikalle – oulaistelaispelaajat tehopäällä

JHT U16 joukkueella oli onnistunut viikonloppu vieraspeli kiertueella Jyväskylässä. Lauantaina joukkue matkasi Tikkakoskelle paikallisen JyKi:n vieraaksi. Ottelun ennakkoasetelmat loivat ennakkosuosikin paineet vierasjoukkueelle sillä joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Kalajoella päättyi näytös tyyliin kotijoukkueelle 17-2.

Ottelu alkoi vierasjoukkueen loistavalla pelillä ja siirtyi erän puolen välin tienoilla jo 0-3 johtoon. Tämän jälkeen joukkue löysäsi kaasujalkaa ja vahvistunut kotijoukkue sai pelin tapahtumista hieman otetta. JHT maalissa pelannut Vertti Venetjoki oli kuitenkin loistavalla pelipäällä joukkueen maalilla estäen kavennus osumat. Erätauolle siirryttiin näin ansaitusti 3-0 vieras johdossa.

Seuraavat kaksi erää mentiinkin vierasjoukkueen hallitessa pelitapahtumia. Ottelun päätyttyä taululla komeilivat vierasjoukkueen voitto lukemat 3-7. JHT:n tehomiehet ottelussa: Eetu Lind 2+2 Elias Siipola 2+1 Aksu Saastamoinen 1+2 Joona Rönn 1+1 Samuel Yliuntinen 0+2 Henri Heikkilä 1+0 Vertti Hannus 0+1. Maalissa Vertti Venetjoki 30 torjuntaa torjuntaprosentilla 90,91.

Sunnuntaina joukkue saapui Jyväskylän harjoitushallille ja vastaan luisteli sarjakärki Diskos. Ennakkoasetelmat olivat sunnuntain otteluun täysin erilaiset, sillä voittajalle oli tarjolla sarjan kärkipaikka. Tämä asennoitti joukkueen erittäin hyvin ja ottelun saatiin todella hyvä alku. Ajassa 01.31 Aleksi Karekivi siirtää vierasjoukkueen 0-1 johtoon Joona Rönnin esityöstä. Kotijoukkue pääsi erän lopulla useampaan otteeseen pyörittämään ylivoimaa, joka lopulta tuotti tulosta hieman onnekkaan pompun jälkeen. Erätauolle mentiin tasatilanteessa. Vierasjoukkue päätti erätauolla lyödä isompaa vaihdetta silmään ja tulos oli sen mukaista. JHT hallitsi ottelu tapahtumia loistavalla viisikkopelaamisen ansiosta. Vierasjoukkue loi useampia maalipaikkoja ja sai tulostakin taululle kahden maalin verran pitäen oman pään puhtaana, erätauolle ansaitusti 1-3 johdossa.

Kolmannessa erässä vierasjoukkue jatkoi siihen mihin jäätiin, loistava viisikko pelaaminen jatkui. Joukkue esitti kauden parasta pelaamista ja esimerkillistä johtoasema pelaamista. Tehoja myös saatiin viimeiseen erään, kun ajassa 53:56 vierasjoukkue siirtyi jo 1-6 johtoon. Ottelun viime hetkillä kotijoukkue pääsi kaunistelemaan loppu lukemia 2-6 mutta se ei riittänyt vaan JHT otti hienon voiton ja täten siirtyi Mestiksen karsintasarjan piikkipaikalle ansaitusti. JHT tehomiehet: Joona Rönn 1+3 Aleksi Karekivi 2+1 Henri Heikkilä 2+1 Eetu Lind 1+0 Oskari Kippola 0+1 Aksu Saastamoinen 0+1 Elias Siipola 0+1. Maalissa loistavan ottelun pelannut Tino Sipilä oli voiton takuumiehenä torjuen 28 kertaa 93,33 prosenttia.

“Loistava vierasreissu takana. Pelattiin kaksi hyvää ottelua, varsinkin sunnuntain kärkiottelu näytti mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Peli oli todella kypsää ja vahvaa yhdessä tekemistä. Onnistumisia on saatu laajalla rintamalla, mikä on erittäin hyvä tilanne tulevaa ajatellen. Tästä hyvä jatkaa laadukasta arkea ja pelin kehittämistä edelleen”, kertoi valmentaja Ville Tirri.

JHT U16 joukkue siirtyi näin Mestiksen karsintalohkon kärkeen. Muita ottelun vähemmän pelanneena, kuuden ottelun tuloksena on 17 pistettä, maalieron ollessa 54 tehtyä, 18 päästettyä(+36). Karsintasarjasta menee kolme parasta joukkuetta valtakunnalliseen Mestis sarjaan loppukaudeksi. JHT U16 Mestis joukkue on Rannikon seurojen yhteistyöllä rakennettu joukkue. Joukkue koostuu 2008-syntyneistä pelaajista. Pelaajia joukkueessa on Kalajoelta, Oulaisista ja Ylivieskasta. Oulaisista joukkueessa pelaa Roni Sikkilä, Eetu Lind, Henri Heikkilä, Vertti Hannus ja Aksu Saastamoinen.