Joni Leskiselle hopeaa SM-kisoista – seuraavaksi himoitun Poikkinaintiajo-mestaruuden metsästykseen

Joni Leskinen ylsi jälleen palkintosijoille jokamiesluokan SM-kisoissa. Arkistokuva

Oulaistelainen Joni Leskinen ylsi toiseksi Honkajoella käydyissä jokamiesluokan SM-kisoissa.
”Ihan mukavasti meni. Keli oli hyvä ja puitteet kohdillaan. Tällä kertaa auto ei vaan riittänyt voittoon asti”, kertoo Joni Leskinen.

Leskisellä oli epäonnea juurikin autonsa kanssa, sillä hänen ykkösajokkinsa hajosi edellisenä viikonloppuna Oulaisissa ajetuissa testeissä, eikä Leskinen ehtinyt saada sitä kuntoon SM-kisoihin mennessä. Näin ollen hän lähti kisaan vara-autollaan Ford Fiestalla ja joutui jättämään varsinaisen kisa-Corollansa kotiin.

”Oli kuitenkin positiivinen yllätys, että pärjäsin vara-autolla noinkin hyvin”.

Oulaistelaisten kuskien menestystä täydensi Haapaveden moottorikerhoa nykyisin edustava Petri Saarela neljännellä sijallaan. Saarelan sijoitus olisi saattanut olla parempikin ilman ensimmäisessä mutkassa sattunutta kolaria.

Tämän kesän ehkä se kaikista tärkein tapahtuma on kuitenkin vielä edessäpäin. Pellossa ajetaan noin kuukauden päästä legendaariset Poikkinaintiajot, joissa Joni Leskinen on ollut mukana viimeksi vuonna 2012. Silloin sijoitus oli toinen, joten nyt jos koskaan hänellä on mahdollisuus ottaa himoittu voittopokaali itselleen.

”Minulla on työn alla hyvä auto, jolla lähdetään sieltä hyvää sijoitusta ajamaan”, lupaa Joni Leskinen.

Maineen ja kunnian lisäksi Poikkinaintiajojen parhaille on luvassa mojovat rahapalkinnot.

”Ei muissa autourheilulajeissa ole samanlaisia rahapalkintoja kuin mitä on jokkiksessa isoissa kisoissa”, tietää Joni Leskinen.

Takaisin Jutut -sivulle