Joona Vuotille kansainvälinen mitalisija

Oulaistelainen Joona Vuoti paini itselleen mitalisijan kansainvälisen painiliiton järjestämästä Ion Cornianu & Ladislau Simon -turnauksesta. Turnaus käytiin Romanian Bukarestissa elokuun puolella ja Vuoti oli lopputuloksissa oman sarjansa eli 79 kiloisten kolmas.
Romanian turnaus oli kovatasoinen, sillä se oli ikärajaton turnaus. Kesän harjoituskauden kiiltävin mitali ainakin Vuotin itsensä mielestä on kuitenkin Espanjan Madridista heinäkuulla napattu pronssi, sillä sarja oli kovempi ja osallistujia oli enemmän. Kyseinen sija oli urheilijan ensimmäinen palkintopallipaikka aikuisten UWW-turnauksessa. UWW on painin kansainvälinen lajiliitto.

Lisäksi painijan kesään on mahtunut muun muassa Itävallan Salzburgissa tehty harjoitusleiri ja muun muassa 12 päivän kova leiri Georgiassa. Kesän harjoituskausi on ollut MM-kilpailuihin valmistava, sillä Vuotin tähtäin on ollut jo jonkin aikaa suunnattuna syksyn U23-MM-kilpailuihin.
Tampereen kotikisat vaihtuivat Tiranan turnaukseen, sillä Suomi menetti MM-isännyyden viime metreillä. Syynä tähän oli kansainvälisen liitos painostus päästää venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat osallistumaan. Kotimainen liitto ei viisumeita voinut luvata, joten kisat annettiin Albanialle.

Vuotin mielestä kesä oli kaiken kaikkiaan mukava, sillä reissuja tuli pitkästä aikaa paljon ja kisaaminen on muutenkin kaiken kaikkiaan onnistunut hyvin. Loukkaantumisetkaan eivät enää paina taustalla ja urheiluun on hyvä fiilis. Kotikisojen peruuntuminen hieman harmittaa, mutta näillä mennään. Tulossa oleva MM-turnaus on pitkän ajan tavoite ja sen jälkeen olisi kiva myös hieman lomailla ja latailla akkuja. SM-kisat ovat toki myös tulossa, mutta niitä katsotaan sitten turnauksen jälkeen.
Vaikka viralliset paikat Suomen joukkueessa jaetaankin vasta turnauksen alla, voidaan odottaa, että mikäli mitään sen suurempaa ei käy, edustuspaikka irtoaa ja maailmanmestaruuskisat ovat tällöin Vuotin osalta 24.-25.10. Kisatunnelmaan pääsee kotisohvilta livestriimin välityksellä. Voi olla, että lähetys on maksullinen, mutta sen päättää kansainvälinen liitto.
Tarkempi aikataulu ja linkki livelähetykseen julkaistaan Joona Vuotin urheilijasivulla Facebookissa, sekä teamvuoti.fi sivustolla. Kannustusmatkan paikan päälle järjestää Matkatoimisto Lupinus.

Takaisin Jutut -sivulle