Joulukausi avattiin perinteitä kunnioittaen

Joulukausi avattiin perinteisellä joulumaa-tapahtumalla Oulaisisten Käpylän koulun ja perinnekeskuksen alueella.
Kansanmusiikkiyhtye Borduna esitti jouluista musiikkia Käpylän koulun sisätiloissa, ulkona oli tarjolla riisipuuroa soppatykistä ja kauneimpia joululauluja kirkkokuoron esilaulamana. Myös joulupukki ehti kiireiltään paikalle. Malika Aguiar oli äitinsä Satu-Maarian kanssa tullut paikalle joulumieltä hakemaan ja pukkia tapaamaan. Malika toivoi pukilta joululahjaksi Lego prinsessakirjaa. Pukki paljasti, että hänen tiedustelunsa mukaan sekä Oulaisten lapset että aikuiset ovat olleet tänä vuonna kilttejä.Vuoden oulaistelainen -palkinto on myönnetty vuodesta 1987 lähtien. Tänä vuonna kuntalaisten ehdotuksia tuli yli 20. Valitsijaraati valitsi Vuoden oulaistelaiseksi 2021 Antti Vikströmin. Lääkärinä toimiva Vikström edusti Suomea olympialaisten jousiammunnassa kesällä 2021. Vikström on parhaillaan maajoukkueleirillä eikä siksi päässyt itse vastaanottamaan palkintoa. Palkinnon haki isä ja poikansa valmentaja Pentti Vikström. Vuoden oulaistenlainen -palkinto tuli nyt perheeseen kolmatta kertaa. Isä on Vuoden oulaistelainen vuodelta 1988 ja äiti vuodelta 1991.

Malika Aguiar äitinsä Satu-Maarian kanssa juttelemassa joulupukille.

Paikalla oli kymmenkunta kennelliiton kaverikoiraa. Koirat oli asustettu teeman mukaisesti. Kenellä oli kulkusia ja joulutakki, kenellä jouluvaloja, olipa puudelikin poronsarvineen. Vaikka pakkanen painui alle kymmenen, yleisöä oli paikalla mukavasti. Kauimmaiset vieraat olivat tällä kertaa Saksasta saakka.
Talliin oli rakennettu jouluseimi, Koskelan talossa toimi joulupukin posti. Kuntun kauppa oli koristeltu jouluun. Partiolaiset myivät adventtikalentereita ja kirjasivat isolla sulkakynällä listaan lasten lahjatoiveita. Kirjuritonttuina toimivat Aada Sirén ja Neea Vierimaa Pohjan ilveksestä Oulaisten lippukunnasta.Seppä Reijo Grekula takoi 1000-asteisesta raudasta nauloja perinnealueen pajassa. Paja kiinnosti yleisöä, ja varsinkin lapset olivat mielellään mukana auttamassa. He saivat puhaltaa hiiliin ilmaa palkeiden avulla.
Joulumaan järjesti Wanha Woima yhteistyössä seurakunnan ja eri järjestöjen kanssa. Pakkanen helpotti iltaa kohden suurten lumihiutaleiden leijaillessa kynttilöin valaistun perinnekeskuksen ylle.

Kirjuritontut Neea Vierimaa ja Aada Siren.
Takaisin Jutut -sivulle