Joulupukin toive: Tehdään tästä ikimuistoinen joulu kaikille lapsille

Enää kaksi yötä jouluaattoon. Monissa lapsiperheissä odotellaan jo kuumeisesti Joulupukin saapumista.
Joulupukin kammarilta, Napapiiriltä tavoitettu Joulupukki kertoo, että hänen kotonaan Korvatunturilla joulua odotellaan yhtä innokkaasti kuin kaikkialla muuallakin maailmassa. Joulukuun päivät ovat kuluneet kuin siivillä jouluvalmisteluja tehdessä.
”Lisäksi kiireisenä aikana luonto on lähellä sydäntäni. Sinne kelpaa aina mennä viettämään lepohetkiä ja nauttimaan sen rauhasta ja hiljaisuudesta”.

Koronapandemia piinaa ympäri maailmaa, mutta Joulupukin pajassa tartunnoilta on säästytty.
”Toki olemme ottaneet kaikki rokotukset. Sääntöjen ja suositusten noudattaminen kuuluu kilttinä olemiseen”.
Joulupukki muistuttaakin, että me kaikki saamme nauttia hyvillä mielin joulusta, kunhan muistamme tehdä sen turvallisella ja tämän joulun mukaisella tavalla.

Olemme joutuneet viettämään jo kohta kaksi vuotta hyvin epätavallista aikaa. Se on pitkä aika meille kaikille, mutta Joulupukki muistuttaa, kuinka pitkä aika se on esimerkiksi kuusivuotiaalle pienelle lapselle, jonka elämästä pandemia-aika on vienyt melkein kolmanneksen. Ympäri maailmaa on kantautunut huolestuttavia uutisia lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Joulupukki toteaa, että joulun lähestyessä tuo huoli on aika kääntää hyvän tahdon haasteeksi.
”Minä toivon, että tänä vuonna me kaikki auttaisimme tekemään lapsille onnellisen ja ikimuistoisen joulun. Sellaisen, jota he vuosikymmenienkin päästä muistelisivat omille lapsilleen ja lapsenlapsilleen entisaikojen aitona jouluna”.

Perinteiset lahjatoiveet ovat olleet tänä vuonna merkittävässä roolissa, kun Joulupukki on lukenut maailman lapsilta saamiaan joululahjatoiveita. Listoissa on ollut esimerkiksi nukkeja, leikkiautoja, pelejä, vaatteita sekä tietysti kompiaisia, kuten Joulupukki tapaa karkkeja kutsua. Mutta viime vuosina pukki on saanut yllättävän paljon toivomuksia, jotka liittyvät yhdessäoloon.
”Lapset kaipaavat enemmän yhdessä oman perheen kanssa vietettyä aikaa. Jotkut vanhemmat ihmiset ovat huolissaan siitä, että aito joulu hukkuu kaupallisuuteen ja materiaaliin”.

Joulupukki itse ei kuitenkaan ole tästä suuntauksesta juurikaan huolissaan. Joulun monituhatvuotiset arvot; antaminen, auttaminen, hyvä tahto ja yhdessäolosta nauttiminen kestävät vuosisadasta toiseen.
Meitä monia kiinnostaa paljon se, millainen jouluaaton sää tulee olemaan. Tämänhetkiset ennusteet lupaavat vuoden lopulle aika kireitä pakkasia. Joulupukille keleillä ei ole niin suurta väliä. Hän kiertelee jouluna maailman ristiin rastiin, joten kaikki säätilat tulevat varsin tutuiksi.
”Valkea joulu olisi tietenkin upeaa, mutta jos Oulun seudulla sattuisi satelemaan vettä reippaammin, on minulla soutuvene varattuna. Ja jos oikein innostuu satamaan, vaihdan matkan varrella porot sukellusveneeseen”.

Mutta sitä ei edes kukaan aikuinen tahdo ymmärtää, miten Joulupukki ehtii jakaa yhden illan aikana lahjat kaikille maailman lapsille.
”No sehän on helppoa. Tarvitsee vain olla jotakuinkin samoihin aikoihin kutakuinkin eri paikoissa! Kun sitä harjoittelee muutaman vuosisadan, se onnistuu keneltä vain. Ja tietenkin apuna on hyvä olla paljon, paljon poroja ja tonttuja!”

Ja lopuksi Joulupukki haluaa vielä toivottaa erityiset terveiset kaikille SeutuMajakan lukijoille.
”Lokoisan lämpöisiä terveisiä kaikille joulun ystäville sinne Oulun seudulle. Toivon teille satumaisen jännittävää, mutta turvallista joulun odotusta, ja oikein hyvää joulua!”

Takaisin Jutut -sivulle