Kalajoelle neljän miljoonan hotelli-investointi

Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskuksessa sijaitsevan Hotelli Rantakallan eteläpuolelle on käynnistynyt uusien hotellihuoneistojen rakentaminen. Ensimmäinen vaihe, Safiiri A, valmistuu kesäksi 2022. Rakennuksen viiteen kerrokseen tulee kaikkiaan 23 hotellihuoneistoa, jotka kaikki tulevat Rantakallan hotellikäyttöön.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin neljä miljoonaa euroa. Yhteensä huoneistoala on 1024 neliötä. Hiekkasärkkäin Safiiri A:n on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy Ylivieskasta. Alueen kaavan viitesuunnitelman on tehnyt arvostettu helsinkiläinen Studio Puisto Arkkitehdit Oy. Safiirin rakennuttajina toimivat Esa Vallin ja Raija Eskola-Vallin omistamat yhtiöt. Hankkeen pääurakoitsija on raahelainen  Rakennustoimisto Aresa Oy.

Hotelli Rantakallan toimitusjohtaja Raija Eskola-Valli kertoo, että tavoitteena on aloittaa seuraavan vaiheen, Safiiri B:n, rakentaminen kahden vuoden kuluttua syksyllä 2023.

”Siinä vaiheessa puramme nykyisen Rantakallan ravintola- ja keittiöosan. Jäljelle jäävät vielä nykyiset hotellihuoneet, jotka myös puretaan, mutta ajankohta on vielä auki. Safiiri B:hen siirtyvät Rantakallan keittiö, ravintola ja vastaanotto. Safiiri A:n rakentamisen tieltä ei tarvitse purkaa vielä mitään.

 Eskola-Valli kertoo, että Safiiri A:han tulee uudenlaista rakentamista mitä aiemmin ei Hiekkasärkillä ole nähty. Tiilimuurauksessa käytetään paljon niin sanottua pitsimuurausta, jossa tiilien väliin jää aukkoja. Tiiliseinä sallii valon pääsyn tiloihin, mutta muodostaa kuitenkin hyvän näkösuojan. Ulospäin pitsimuuraus siivilöi valon pimeään aikaan tunnelmallisesti.

”Vesikatto rakennetaan niin sanotuksia leijakatoksi, missä harja kulkee vastakkaisten kulmien suunnassa. Se antaa rakennukselle visuaalisesti kiinnostavan ilmeen”.

Takaisin Jutut -sivulle