Kansanjuhlassa viihdyttiin vesisateesta huolimatta

Weteraanikonepäiviä järjestävä Wanha Woima juhlisti 30 vuotista taivaltaan kansanjuhlan ja kyntönäytöksen voimin.

Oulaisten torilla otettiin varaslähtö kesän weteraanikonepäiviin keskiviikkona, kun tapahtuman organisoiva Wanha Woima järjesti torilla kansanjuhlan 30 vuotisen toimintansa kunniaksi. Paikan päällä oli esillä vanhoja traktoreita sekä maamoottoreita. Teltan uumenista pystyi ostamaan maistuvaa lihasoppaa. Bergströmin kiinteistön sisätiloissa oli puolestaan esillä vanhoja käyttötavaroita ja esineitä. Kaiken kruunasi makoisat täytekakkukahvit.
Tapahtuman alkutahdit soitti paikkakunnan tunnetuin rautalankayhtye, Steel. Yhtyeen nokkamies Jouni Suonvieri vitsaili esiintymisen aluksi, että lavalle nouseminen jännittää vuonna 1988 alkunsa saaneen orkesterin jäseniä vielä tänäkin päivänä. Tosin hieman eri syystä.
”Lavalle nouseminen on hankala paikka, varsinkin, jos on korkean paikan kammo. Tai jos jalassa on jotain vikaa, tulee mietittyä, miten minä tuonne ylös pääsen”, vitsaili Jouni Suonvieri.
Oulaisten kaupungin tervehdyksen kansanjuhlaan toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marjut Lehtonen. Hän muisteli Keijo Pylvään haastattelussa, että oli ensimmäisen kerran mukana weteraanikonepäivien talkooporukoissa 10-vuotiaana.
”Muistan, että silloin ensimmäisen kerran makkarakärryjä siellä kuljettelin. Sen jälkeen ei ole mennyt yhtään kesää ilman konepäiviä”, Marjut Lehtonen kertoi.

Steel aloitti uransa vuonna 1988. Bändi osoitti olevansa edelleen rautaisessa kunnossa.

Lehtonen tunnusti, että nuoresta pitäen suuren tapahtuman talkooporukassa toimimisesta hän on ammentanut taitoja, joista on ollut hyötyä myöhemmässä elämässä.
”Olen oppinut konepäiviltä organisointikykyä ja sosiaalisia taitoja. Olen saanut tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa ja se on tämän homman sokeri ja suola, että on saanut nauraa ja toisaalta taas tuskastua siihen, kun pakastin kosahtaa ja jäätelöt sulaa”, nauroi Marjut Lehtonen.
Weteraanikonepäivät on tietysti iso juttu koko kaupungille. Moniko ulkopaikkakuntalainen edes tuntisi kaupunkia nimeltä Oulainen ilman konepäiviä.
”30 vuotta on pitkä aika ja tapahtuma on kasvanut tänä aikana merkittävästi. Olimme viime vuonna kaupunkina tapahtumassa näkyvästi esillä ja eiköhän me repäistä taas tänä kesänä kaupungin johdon kanssa”.
Wanhan Woiman 30-vuotissynttäreiden juhlinta jatkui perjantaina 19. päivä toukokuuta. Jos oli sää vielä keskiviikon kansanjuhlassa kovin epävakainen, helotti aurinko sitäkin enemmän perjantaina, kun Jaakko Tornbergin tilalla järjestettiin kyntönäytös vanhoilla koneilla.

Vanhat traktorit olivat näyttävästi esillä perjantain kyntönäytöksessä.
Takaisin Jutut -sivulle