Karahkan uusien teiden nimet valittu – ehdotuksia tuli lähes 200

Uusien teiden nimet kartalla: 1. Karahkantie, 2. Jyrkänkalliontie, 3. Pitkänkalliontie, 4. Jäneskurunpisto, 5. Koskenpisto, 6. Takanevantaival, 7. Ikostenhaara, 8. Ikostenkaari, 9. Sydänmaantie, 10. Ruunakuruntie, 11. Puuttukankaanpolku, 12. Hanhinevantie, 13. Tullinkallionpisto, 14. Pahkalehdonpolku, 15. Puhdonperä, 16. Paarmakalliontie, 17. Kaakkurinkalliontie, 18. Kivenpolku.

VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy järjesti maalis-huhtikuussa tiennimikampanjan, jonka avulla etsittiin nimiä Oulaisissa sijaitsevaan Karahkan tuulipuistoon rakennetuille uusille teille. Kampanja herätti runsaasti kiinnostusta ja sen päättymiseen mennessä ehdotuksia oli jättänyt lähes 200 vastaajaa.

Tiennimiehdotusten toivottiin liittyvän jollain tavalla alueen luontoon, historiaan, siihen liittyviin muistoihin tai vaikkapa alueen historiallisiin henkilöihin. Luontoon liittyvät nimiehdotukset olivat vastauksissa suosituimpia, mutta myös alueen historiaan, siellä eläneisiin henkilöihin ja muihin erilaisiin teemoihin liittyviä ehdotuksia oli joukossa.
VSB:n sekä puiston omistavien Helenin ja Ålandsbankenin edustajat ovat valinneet uusille teille nimet annettujen ehdotusten joukosta. Ehdotusten joukossa oli runsaasti samantyyppisiä, alueen luontoon liittyviä nimiä, joista lopulliset nimet valittiin.

Kampanjaan sisältyneet palkinnot on arvottu yhteystietonsa jättäneiden kesken ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Takaisin Jutut -sivulle