Katri tykkää lapsista ja vauhdin hurmasta

Oulaisten seurakunta sai viime syksynä uuden lastenohjaajan, kun eläkkeelle siirtyneen Päivi Yppärilän saappaat itselleen sovitti Katri Viitala. Ihan upouuteen työyhteisöön ei Katrin tarvinnut tulla, sillä hän teki aikoinaan kaikki lastenohjaajan tutkintoon kuuluneet seurakuntaharjoittelujaksot juuri Oulaisten seurakunnassa.
”Lisäksi tein tänne sijaisuuksia aina kun Päivi ja Sirkka (Huhtanen) pyysivät”, kertoo Katri Viitala, jolla on työkokemusta myös päiväkodin puolelta.
Katri on iloinen päästessään tekemään töitä seurakunnan lastenohjaajana, koska hän on suuntautunut koulutuksessaan nimenomaan kristilliseen kasvatukseen. Ennen seurakunnan työtä hän toimi muutaman vuoden anoppinsa omaishoitajana.
”Minulla oli pieniä lapsia kotona. He olivat myös anopilleni hyvin tärkeitä ja toivat ilo elämään. Halusin hoitaa häntä niin pitkään kotona kuin se oli mahdollista”.
Viime vuonna lopulla anopin vointi kuitenkin vaati enemmän hoitoa ja hän sai paikan hoivalaitoksesta. Kuin jonkin korkeamman voiman johdattelemana myös Katrin omat työasiat järjestyivät saman tien.
”Siitä ei mennyt kuin kaksi viikkoa ja tämä paikka tuli auki. Jotenkin ne asiat vaan loksahtivat hyvin paikoilleen”.

Nykypäivän lapsia Katri kuvailee ihaniksi tyypeiksi, joiden kanssa aika ei tule missään kohtaa pitkäksi.
”Lapset ovat nykyään avoimempia kuin vielä 10 vuotta sitten. Kovasti he haluavat tietää eri asioista”.
Kevään ohjelmasta Katri paljastaa sen, että tulossa on muun muassa kummitapahtuma, kolme perhejumalanpalvelusta ja pääsiäisenä seurakunta järjestää päiväkoti-ikäisille ja koululaisille omat pääsiäishetkensä. Unohtaa ei sovi myöskään yhteisvastuutapahtumaa äitienpäivää ennen sekä päiväkerhon omaa kevätjuhlaa.
Katri Viitalan perheeseen kuuluvat aviomiehen lisäksi kolme lasta, joista nuorin on 3 vuotta. Perheen arjessa riittää vauhtia muutenkin, sillä vanhimmat lapset ajavat kartingia aviomiehen toimiessa varikkomiehenä.
Eikä tässä vielä kaikki. Katrilla on myös ollut oma autourheiluharrastuksensa. Nimittäin jokamiesluokka. Saavutuksia ei vielä ole, mutta sitä tärkeämpää on koko perheen yhteinen autourheiluharrastus ja uudet ystävyyssuhteet sen myötä.

Takaisin Jutut -sivulle