Kauneimmat joululaulut Oulaisten torilla maailman lasten hyväksi

Kauneimmat joululaulut -tapahtuma järjestetään Oulaisissa tänä jouluna nonstop-periaatteella. Paikkana toimii Oulaisten tori 11.12. kello 10-14 ja tapahtuma toteutetaan puolen tunnin lauluhetkinä. Esilaulajina toimivat paikkakunnalla vaikuttavat kuorot ja lauluryhmät.
Suomen Lähetysseurasta kerrotaan, että tänä vuonna tilaisuuksissa kerättävillä kolehdeilla autetaan lapsia yli 20 eri maassa. Niillä parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia. Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä oikeuksien toteutumista.

Suomen Lähetysseura on painattanut seurakuntia varten 750 000 lauluvihkoa. Vihosta löytyy 26 joululaulua. Mukana ovat tietysti viime vuoden Kauneimmat Joululaulut -äänestyksen voittajat, Vexi Salmen ja Kassu Halosen Sydämeeni joulun teen, Carola Häggkvistin säveltämä ja Pia Perkiön suomeksi sanoittama Taivas sylissäni sekä Sakari Topeliuksen ja Otto Kotilaisen Varpunen jouluaamuna. Tänäkin jouluna jokainen voi käydä Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilla äänestämässä omaa suosikkiaan ja vaikuttaa siihen, mitkä laulut tulevat ensi vuoden vihkoon.

Kauneimpien Joululaulujen suojelijana on tänä vuonna piispa Mari Leppänen. Hän kävi laulamassa niitä perheen kanssa jo lapsena ja sittemmin ne ovat olleet myös osa hänen työtään pappina.
”Monen joulun edellä olen itse juontanut jonkun Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuden. Ihmiset tulevat niihin monin erilaisin tunnoin, osa innoissaan jouluvalmisteluista, osa niiden tai työn väsyttäminä. Joillekin jouluun voi myös liittyä luopumisen ja ikävän tunteita siksi, että päällimmäisenä mielessä on joku kokemus joulusta, joka ei enää voi toteutua. Mutta uskon, että jokainen tulee tilaisuuteen hetkeksi levähtämään, tavoittelemaan iloa ja tyyntymään kaiken keskellä”, Leppänen sanoo.

”Meillä jokaisella on käsitys oikeanlaisesta joulusta – joku maku, haju tai muisto lapsuuden joulusta, jonka kautta jouluun kuljetaan. Myös Kauneimmat Joululaulut on matka jouluun”.
Oulaisten Kauneimmat joululaulut-tapahtumassa on glögi- ja piparitarjoilu. Kahden euron maksulla tuetaan Kauneimpien joululaulujen keräystä. Kässäklubilaiset myyvät valmistamiaan käsitöitä torilla olevissa kojuissa ”Oikeus elää albiinona”-hankkeen hyväksi.

Oulaisten seurakunnasta muistutetaan, että tilaisuudella on olemassa säävaraus. Epidemiatilannetta seurataan koko ajan ja tilaisuudessa toimitaan vallitsevien koronarajoitusten mukaan.

Takaisin Jutut -sivulle