Kaupungilta kajahtaa: Kiitos Oulainen!

Minulla on nyt muutamia työpäiviä takana Oulaisten kaupunginjohtajana. Kiitos Oulainen! Olette ottaneet minut uutena kaupunginjohtajana lämpimästi vastaan! Olen asunut ja tehnyt töitä täällä Oulaisissa hieman vajaa kaksi vuotta. Kaupunki ja sen asukkaat ovat tulleet vähitellen tutuiksi. Minulta usein kysytään, mikä on kaupungissamme parasta. Vastausta ei tarvitse kovinkaan kauan miettiä. Parasta täällä ovat ihmiset.

Saavuin tänne uteliaana untuvikkona. Olen vähitellen osallistunut tapahtumiin ja tutustunut palveluihin. Samalla käsitykseni kaupungista on vahvistunut. Oulainen on hyvä paikka elää, asua ja tehdä töitä! Täällä on monta asiaa hyvin! Vaikka korjattavaakin riittää, lopulta ihmiset luovat tunnelman. Ainakaan minua ei haittaa, jos seinänpinnasta puuttuu hieman maalia. Pääasia on, että tunnelma on viihtyisä ja sen luovat ihmiset.

Vai onko se sittenkin niin, että Oulujoelta tullut näkee asiat toisin kuin ikänsä Oulaisissa asunut? Moni on kertonut minulle apeasta tunnelmasta ja kuntalaisten tyytymättömyydestä. Kyllä – sitäkin kaupungistamme löytyy. En ole siitä kauhean yllättynyt. Tämä siitä syystä, että aina on parannettavaa ja aina löytyy myös moitittavaa. Sen sijaan olen huolestunut, jos tuo apeus pilaa kaupunkimme hyvän tunnelman. Jotta näin ei tapahtuisi, siihen löytyy muutamia lääkkeitä.

Kaupungissamme pitää käydä avointa keskustelua, missä ovat mukana kuntalaiset, päättäjät ja koko kaupunginorganisaatio. Meidän kaikkien tulee suhtautua avoimesti muutoksiin, kestettävä myös kritiikkiä ja osattava tehdä rakentavia parannusehdotuksia. Jotta tulevaisuus rakentuisi meille myönteisenä, on toimittava samansuuntaisesti ja positiivisella asenteella. Oulainen ei pärjää, jos kaupunkia johdetaan synkkyydellä. Menestymme positiivisella asenteella ja ahkeralla työllä!

Työni kaupunginjohtajana alkoi äärettömän mielenkiintoisena hetkenä. Talousarvion käsittely ensi vuodelle, sote-uudistus, strategian päivitys, yrityselämän tarpeet, investoinnit, maakunnallinen ja valtakunnallinen edunvalvonta, kaupunkiviestintä ja -markkinointi, kuntalaisten osallisuus ovat esimerkkejä töistä, joihin olen jo tarttunut. Toivon, että oulaistelaiset ovat aktiivisesti näissä mukana!

Riikka Moilanen

Takaisin Jutut -sivulle