Kaupunginjohtaja Riikka Moilanen: VR ei ole lähestynyt kaupunkia asemarakennuksen myynnissä

VR ilmoitti viime viikolla luopuvansa 25 matkustaja-asemasta. Oulaisten asema on myytävien listalla.

VR tiedotti viime viikolla luopuvansa 25 matkustaja-asemastaan lähivuosien aikana. Yhtiön mukaan asemaverkoston harventaminen liittyy lipunmyynnin ja matkustamiseen liittyvän informaation siirtymisestä digitaalisiin kanaviin. Samalla esimerkiksi odotustilojen tarve on vähentynyt.

VR neuvottelee asemien myynnistä ensisijaisesti kaupunkien ja kuntien kanssa. Lähiaikoina mahdollisesti myytävien asemien listalla on myös Oulainen.

Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilasen mukaan VR ei ole vielä lähestynyt heitä tämän asian tiimoilta. Hän tunnustaa, että asemarakennus on hyvin mielenkiintoinen kohde, jolle olisi hyvä löytää käyttöä.

”Esimerkiksi Nivalassa on entisen asemarakennuksen tiloissa yrittäjävetoisesti viehättävä kahvila sekä majoitustoimintaa”, tietää Riikka Moilanen.

Moilanen kuitenkin muistuttaa, että Oulaisten kaupungin kiinteistöstrategiaa valmistellaan parhaillaan ja kaupungilla on hallussaan varsin mittava kiinteistömassa, johon liittyy myös korjausvelkaa.

”Näkemykseni mukaan meillä on ennemminkin tarve vähentää tiloja kuin lisätä niitä”.

Hän kuitenkin toteaa, että asemarakennuksen suhteen kaupungin kannattaa olla avoimin mielin. Kaikkien kannalta olisi paras ratkaisu, että yhteistyöllä aseman uudelle käytölle saataisiin hyvä ratkaisu.

”Samalla saisimme lisättyä yritystoimintaa keskeiselle paikalle. Kaupunki voisi olla tässä mahdollistaja”.

Takaisin Jutut -sivulle