Keskusta esittää Kai Pajalaa aluevaltuuston johtoon

Pohjois-Pohjanmaan Keskustan piirihallitus ja aluevaltuustoryhmä ovat päättäneet esitettävät luottamushenkilöt hyvinvointialueelle.

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi esitetään Kai Pajalaa Oulaisista. Aluehallituksen puheenjohtajaksi keskusta esittää Tapani Tölliä Tyrnävältä. Tulevaisuuslautakunnan johtoon esitetään Antti Ollikaista Kempeleestä ja turvallisuuslautakunnan puheenjohtajaksi Pirkko Mattilaa Muhokselta. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi on tulossa Alavieskan kunnanjohtaja Kari Pentti.

Pohjois-Pohjanmaan keskustalla on 33 valtuutettua hyvinvointialueen valtuustossa, jonka ensimmäinen kokous on 1.3.

Kokouksessa todettiin, että valittavilla hallintoelimillä alkaa hyvin työntäyteinen ja haasteellinen aika.

”On rakennettava sote-palveluiden sekä palo- ja pelastuspalveluiden toiminnalle perusta, kivijalka. Nyt luodaan uutta eikä pelkästään paikata vanhaa. Aluksi on päätettävä hallintosäännöstä, organisaatiosta ja valittava toimiva johto. Sitten on muun muassa strategian, palvelujärjestelmän ja budjetin vuoro. Ensi vuoden alkuun mennessä on oltava niin valmista, että voidaan toteuttaa sujuva siirtymä vanhasta uuteen. Uudistuksen valmistelu on toteutettu puolueiden kesken ja valmistelu toimihenkilöiden osalta hyvässä hengessä”, todetaan Pohjois-Pohjanmaan keskustan tiedotteessa.

Takaisin Jutut -sivulle