Kilpailutus viivästyttänyt jouluvalojen asentamista Oulaisissa – teknisen johtajan mielestä valot olisi jo syytä uusia

Oulaisten kaupungin jouluvalot asennetaan näihin valaisinpylväisiin todennäköisesti ensi viikolla.

Jouluun on alle kuukausi aikaa, mutta Oulaisissa kaupungin jouluvalot loistavat poissaolollaan. Tekninen johtaja Markku Ketonen kertoo, että jouluvalojen asentamista varten on järjestetty tänä vuonna kilpailutus, koska yrittäjien puolelta on tullut kaupungin suuntaan niin huonoa palautetta.

”Jouluvalot ovat olleet heidän mielestään huonosti asennettuja”, toteaa Markku Ketonen.

Torstaihin mennessä ei jouluvalojen kilpailutukseen ollut tullut yhtään tarjousta. Tarjousten jättöaika päättyy Ketosen mukaan tällä viikolla. Näyttääkin siis vahvasti siltä, että jouluvalojen asennuksesta huolehditaan sittenkin kaupungin toimesta.

”Arvelisin, että valot asennetaan ensi viikon aikana. Liikenteen vuoksi ne joudutaan turvallisuuden takia asentamaan kello 21 jälkeen, ja perjantai ei ole vaihtoehto, koska silloin liikennettä on niin paljon. 1. adventti on luonnollinen valojen syttymisaika”.

Markku Ketosen mukaan jouluvalojen asentamisessa ja myöhemmin loppiaisena tapahtuvassa purkamisessa vierähtää kaupungin työntekijöiltä noin kolme tuntia. Tehtävä ei ole kuitenkaan aivan yksinkertainen. Valot ovat nimittäin jo aika vanhat ja niiden kunto on heikko. Tämän vuoksi asennuksessa on haasteita saada ne symmetrisesti asennettua.

”Valot on mitoitettu jokaiseen pylvääseen erikseen, koska valaisinpylväisen väli vaihtelee. Mikäli jouluvalot asennetaan liian kireälle, aiheuttaa se valaisinpylvään menemisen vinoon”.

Markku Ketonen onkin vahvasti sitä mieltä, että Oulaisten kaupungin jouluvalot tulee uusia lähivuosien aikana. Hänen mukaansa mallia voisi ottaa esimerkiksi Ylivieskasta, jossa jouluvalot on asennettu pylväisiin kiinteästi. Näin ollen niiden sytyttäminen ja sammuttaminen käy paljon helpommin.

Markku Ketonen muistuttaa, ettei jouluvalojen pystyttäminen ole normaalia katujen kunnossapitoa, eikä se lain mukaan kuulu kaupungin hoidettavaksi. Alun perin jouluvalojen asennus onkin ollut yrittäjien harteilla.

Takaisin Jutut -sivulle