Kirjaston kautta jääkiekko-otteluun – Oulaisten kaupunginkirjasto ja Cobrat yhteistyöhön

Miesten edustusjoukkue Cobrien joukkueenjohtaja Jarkko Laulumaa esittelee kymmentä kausikorttia, joita voi lainata Oulaisten kaupunginkirjastosta.

Jääkiekkoseura Cobrat ja Oulaisten kaupunginkirjasto ovat aloittaneet yhteistyön. Kirjastosta saa nyt lainaan Cobrien kausikortteja viikon laina-ajalla. Kausikorttia näyttämällä pääsee ilmaiseksi Cobrien kotipeleihin tällä kaudella. Kausikortin oikea hinta on 20–40 euroa.

Cobrien kausikortteja on tarjolla 10 kappaletta. Yhdellä kirjastokortilla voi lainata kaksi kausikorttia kerrallaan. Kausikorttien lainaamisessa sovelletaan samoja sääntöjä kuin muissa kirjaston pikalainoissa. Niitä ei voi varata ja myöhästymisestä lainaajalle tulee ensin muistutus ja myöhemmin myöhästymissakkoa.

Cobrien joukkueenjohtajan Jarkko Laulumaan mukaan yhteistyössä on kyse ennen kaikkea yhteisöllisyyden lisäämisestä. Ilmaislipuilla seura toivoo innostavansa jääkiekon pariin ennen kaikkea uusia lajista innostuneita ihmisiä.

”Miesten pelit ovat sosiaalisia tapahtumia. Kotipeleissä yleisöä on 150–300 katsojaa. Monille tärkeintä otteluissa on tuttujen moikkaaminen erätauolla”, kertoo Jarkko Laulumaa.

Laulumaan mukaan jääkiekko-ottelut ovat etenkin pienellä paikkakunnalla aika isoja tapahtumia. Viime kesänä myös jalkapallo ja pesäpallo houkuttelivat lehtereille hyvin väkeä. Ottelupääsylippujen lainaamista on kokeiltu Jokilaaksojen alueella myös Ylivieskassa raviurheilussa, pesäpallossa ja futsalissa. Jarkko Laulumaa haastaakin nyt Oulaisten muiden lajien joukkueet mukaan tekemään yhteistyötä kirjaston kanssa.

Kirjastotoimenjohtaja Inga Petäjäsoja on innossaan Cobrien kanssa tehdystä yhteistyösopimuksesta.

”Henkilökohtaisesti innostuin tästä niin paljon, että eiköhän me lähdetä työporukalla joku kerta jääkiekkoa katsomaan”, nauraa Inga Petäjäsoja.

Cobrien kausi on lähtenyt hieman yskähdellen käyntiin, mutta vielä ei ole liian myöhäistä kääntää kurssia ja taistella tosissaan muutama vuosi sitten saavutetusta pudotuspelipaikasta. Viime kaudellakin tämä tavoite oli lähellä toteutua.

”Pääsimme niin lähelle kuin vain voi. Pudotuspelipaikka jäi maalista kiinni. Haapavesi oli kahdeksas ja me yhdeksänsiä”, Jarkko Laulumaa muistelee.

Ensi vuosi on jääkiekkoseura Cobrille 10. toimintavuosi ja samalla juhlavuosi. Juhlaottelun tarkka ajankohta ja se, mitkä joukkueet siinä kohtaavat, on vielä avoinna.

”Se voi olla edustusjoukkueen kotipeli, maaottelu tai joku Suomi-sarjan peli”, pyörittelee Jarkko Laulumaa.

Takaisin Jutut -sivulle