Kirkkos-kerhossa seikkaillaan

On keskiviikkoilta, ja kirkossa on valot. Me ohjaajat, Miika-pappi ja lastenohjaaja Sirkka odotamme kerholaisia saapuvaksi. Eteisestä alkaa kuulua iloista naurua ja töminää. Ensimmäiset kerholaiset saapuvat vanhempien saattelemana. Ulkovaatteet tippuvat kirkonpenkkiin ja kerholaiset leikkivät hippaa kiertäen penkkejä. Odotellaan, että kaikki ovat läsnä. Sitten alkaa seikkailu…..
Tänään outoja esineitä on ilmestynyt kirkkoon, mikä on niiden salaisuus? Mitä ne haluavat kertoa meille? Lopuksi se selviää.

Kirkkoskerho on kerho, jossa tutustutaan kotikirkkoon ja sen salaisuuksiin leikkien ja seikkaillen yhdessä. Kerhossa tutustumme kirkkovuoden perinteisiin ja juhliin sekä teemme jumalanpalveluskäytäntöjä tutuksi. Idea kerhosta saatiin Haapajärven seurakunnasta, jossa kappalainen Kaija Tiirola on pitänyt kirkkoseikkailua seitsemän vuotta. Innostuimme ajatuksesta saada vastaavaa toimintaa omaan seurakuntaan Oulaisiin. Kerholle saatiin siunaus 6 vuotta sitten ja alussa kerhoa vetivät pastori Rami Niemi ja nuorisotyönohjaaja Mari Rättyä.

Kirkko on ainutlaatuinen paikka, jossa lapsi saa ihastella Pyhän tuntua ja ihmetellä kirkkorakennuksen pitkää historiaa ja ajankulkua tähän päivään. Uskomme, että nämä lapset, joilla on mahdollisuus kerhoilla kirkossa, oppivat arvostamaan kirkkoa ja sen merkitys aukeaa heille paremmin. Kirkko tulee tutuksi ja läheiseksi.

Eräs isä kertoi siitä, kuinka kerho on odotettu ja tärkeä. Poika siihen tuumasi:” Niin, ja tämä kirkko on niin hieno rakennus.” Meillä onkin Oulaisissa oikein kaunis, alueen vanhin kirkko joen rannalla. Kirkosta on pidetty hyvää huolta sukupolvien ajan. Vasta uusittu paanukatto tuoksuu pihalle asti. Tänä keväänä on tarkoitus Kirkkos-kerhossa tutustua lähemmin kirkon historiaan. Katselemme vanhoja kuvia ja teemme omia löytöjä.

Kirkkoskerho on vain tunnin pituinen kerho kerran kuukaudessa, joten se ei vaadi isoa sitoutumista lapsilta. Tänä keväänä on kaksi Kirkkos-kerhoa peräkkäin samana iltana, jotta useammilla lapsilla olisi mahdollisuus päästä mukaan toimintaan. Kirkkos-kerhossa seikkailevat 6-9 vuotiaat lapset.
Nähdään kirkossa!

Miika ja Sirkka

Takaisin Jutut -sivulle