Koko perheellä yhteisvastuukeräystä tukemaan

Tämän vuoden yhteisvastuukeräyksen kohderyhmänä ovat tänä vuonna koronapandemiasta kärsineet lapset ja nuoret. Oulaisten seurakunnan kristillisen kasvatuksen ja nuorisotyön johtokunta haluaa kantaa oman kortensa kekoon järjestämällä yhteisvastuutapahtuman seurakuntakodin piha-alueella ensi lauantaina kello 12-14.
”Järjestimme vastaavanlaisen tapahtuman kaksi vuotta sitten maaliskuussa. Lyhyestä mainostamisesta huolimatta tapahtuma keräsi tuolloin noin 200 osallistujaa. Vielä edellisenä iltana satoi lunta, mutta itse tapahtumapäivänä taivas oli täysin sininen ja aurinko paistoi”, muistelee edellistä tapahtumaa kristillisen kasvatuksen ja nuorisotyön johtokunnan puheenjohtaja Matti Heikkinen.
Hyvää säätä järjestäjät toivovat myös tämänkertaiselle tapahtumalle, mutta vaikka taivaalta sattuisi satamaan nyt mitä tahansa, viedään tapahtuma läpi aiotulla taval
”Huonon kelin sattuessa on myös mahdollista olla sisällä”, muistuttaa Marjo Kontinaho.

Johtokunnan jäsenet lupaavat, että yhteisvastuutapahtumassa riittää tekemistä koko perheelle. Ohjelmassa on muun muassa polkuautolla ajoa, kettinginheittoa, ongintaa sekä Seppo.io-rastirata, jonka toimintaa on kokeiltu tähän mennessä isoskoulutuksen yhteydessä. Sovelluksen ovat suunnitelleet seurakunnan nuorisotyönohjaajat Henna Röyttä ja Tuomas Saarela.
”Sovellusta on helppo käyttää. Kyseessä on puhelimessa pelattava peli, jossa karttaa on sijoitettu tiettyihin paikkoihin tehtävärasteja. Parhaimman pistemäärän saanut pelaaja voittaa ykköspalkinnon ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan muita palkintoja”, kertoo Henna Röyttä ja muistuttaa kaikkia radalle osallistuvia ottamaan mukaan puhelimensa.
Tapahtumassa voi halutessaan nauttia vohvelikahvit ja makkaraa. Marjo Kontinaho vinkkaa, että halukkaat vohvelinpaistajat voivat ilmoittautua suoraan hänelle. Talkoisiin voi osallistua ”lettupalkalla”.

Matti Heikkinen kiittelee jo tässä vaiheessa kaikkia niitä lukuisia paikallisia yrittäjiä, jotka ovat tukeneet tapahtumaa muun muassa arpajaispalkintojen muodossa. Itse pääarvonta suoritetaan kello 13.45.

Takaisin Jutut -sivulle