Kolmas kerta toden sanoo?

Elokuun viimeinen lauantai Oulaisissa raikuu raskas musiikki, kun Hewiä Wappua järjestetään venetsialaistunnelmissa Valorannassa.

Oulaisten Valorannassa raikaa 28.8. hevimusiikki. Toista kertaa järjestettävä Hewiä Vappua -tapahtuma on jouduttu siirtämään koronan vuoksi jo kahdesti, mutta nyt järjestäjät toivovat, että kolmas kerta toden sanoo.
”Koska emme voineet vappuna juhlistaa tätä tapahtumaa, ajattelimme, että sopiva ajankohta voisi olla loppukesä venetsialaisten aikaan. Ei Oulaisissa muutenkaan tapahtumia liikaa ole”, kertoo yksi neljästä Hewiä Wappua -tapahtuman järjestelytoimikunnassa mukana olevasta jäsenestä, Jani Gallen.

Illan pääesiintyjänä on kymenlaaksolainen melankolisen metallimusiikin suurlähettiläs, Viikate. Paikallista väriä tapahtumaan tuo ylivieskalainen Nicumo, joka esiintyi Oulaisissa myös vuonna 2019 saaden silloin heviyleisöltä hyvän vastaanoton. Illan kolmas esiintyjä, kokkolalainen Heroes Don´t Ask Why (HDAW) on puolestaan tullut osalle yleisöä tutuksi muun muassa jalkapalloseura KPV:lle tekemästään kannatusbiisistä. Hewiä Wappua -tapahtuman musiikillisen ilotulituksen täydentää vielä jyväskyläläinen Scars of Solitude.

Jani Gallen ei ole lainkaan huolissaan siitä, etteikö Hewiä Wappua olisi tälläkin kertaa menestys. Niin paljon kyselyjä ja viestejä hän on tapahtuman järjestämiseen liittyen jo saanut.
”Olen positiivisesti yllättänyt siitä, millainen tilaus tälle tapahtumalle näyttää olevan Oulaisissa. Jos me pääsemme yleisömäärässä sinne 500 paremmalle puolelle, olemme todella tyytyväisiä”.

Hewiä Wappua -tapahtuman idean isänä voidaan pitää Mika Ilomäkeä, jonka aikomuksena oli järjestää kyseinen tilaisuus vuonna 2019 Oulaisten Yrittäjien toimesta, jonka puheenjohtaja Ilomäki siihen aikaan vielä oli. Se suunnitelma ei vielä toteutunut, mutta tavattuaan Jani Gallenin tapahtuman järjestäminen ei tuntunutkaan enää utopistiselta ajatukselta.
Hewiä Wappua innoitti oulaistelaisnelikon, johon kuuluvat Jani Gallenin ja Mika Ilomäen lisäksi Arto Hintsala ja Timo Kukkola, herättämään henkiin legendaarisen Oulaisten Elävän Rytmimusiikin Harrastajat ry:n (Ermu). Osa elokuun lopun metallimusiikkitapahtuman tuotoista ohjataankin yhdistyksen kautta paikallisten nuorten muusikonalkujen hyväksi.
”Tosi mukavasti ovat yritykset lähteneet tukemaan tätä tapahtumaa, ja siitä pitää heille kyllä hattua nostaa”, toteaa Timo Kukkola.

Mika Ilomäkikin luottaa siihen, että hevimusiikille on edelleen tilausta Oulaisissa. Hänen saamansa palaute historian ensimmäisestä Hewiä Wappua -tapahtumasta oli 95 prosenttisesti positiivista.
”Uskallan jopa sanoa niin, että sen tapahtuman ansiosta Mokomakin on nyt tulossa Musiikkiviikoille. Aikaisemmin siellä ei ole hevimusiikkia kuultu”, muistuttaa Ilomäki.

Hewiä Wappua aiotaan järjestää ulkoilmatapahtumana Valonrannassa. Timo Kukkola toteaa, että vaikka tapahtumassa tullaan kuulemaan äänekästä soitantaan, kulkeutuvat ääniaallot suoraan Pyhäjoen suuntaan, joten lähialueella asuville ihmisille meluhaitta ei ole niin suuri.
”Siinä ei ihan lähinaapureita ole. Tapahtuma loppuu puoliltaöin, joten ei sen luulisi viikonloppuna ketään haittaavan. Aiomme tiedottaa tapahtumasta lähiympäristön asukkaille. Mutta toivottavasti meteliä vielä mahtuu tähän maailmaan. Onhan se hyvä välillä vähän ääntä pitää”, sanoo Timo Kukkola.

Hewiä Wappua -tapahtuman järjestäjillä riittää toki vielä hieman jännitettävää, sillä vallitseva koronatilanne on pahentunut viime päivinä entisestään Pohjois-Pohjanmaalla. Jos aluehallintovirastolta (avi) tulee määräys, että yli 500 osallistujan yleisötapahtumat eivät ole sallittuja, tarkoittaa se samalla sitä, että Oulaistenkin tapahtumaa joudutaan taas siirtämään hamaan tulevaisuuteen.
”Toivotaan kuitenkin, ettei rajoituksia tule. Me pystymme tilaisuuden järjestämään avin:n säännösten mukaan. Loppuvastuu on kuitenkin ihmisillä itsellään, muistuttaa Mika Ilomäki.

Takaisin Jutut -sivulle