Kolmikymppisenä superpesikseen – Janette Rajaniemi paukuttelee juoksuja ensi kaudella Kempeleen Kirissä

Janette Rajaniemi vaihtaa Oulaisten Huiman ja suomisarjapesiksen Kempeleen Kiriin ja superpesikseen.

Oulaisten Huiman naisten suomisarjajoukkueessa juoksuja tehtaillut Janette Rajaniemi hakee pelipaikkaa ensi kaudella Kempeleen Kiristä, joka pelaa naisten ylimmällä sarjatasolla superpesiksessä.

”Viime syksynä, kun vedin viimeisen c-tyttöjen pelin, ajattelin mielessäni, että olikohan se pesis nyt tässä. Mutta sitten seuraavana maanantaina minuun oltiin yhteydessä Kempeleestä ja kysyttiin, että haluaisinko tulla kokeilemaan heidän joukkueeseen. Heillä sattuisi olemaan tarvetta lyöjäpuolen pelaajalle. Mietin, että eipä minua mikään estä kokeilemasta”, kertaa Janette Rajaniemi seurasiirron syntymisvaiheita.

Janette Rajaniemi osallistunut KeKin harjoituksiin ja leireille syyslomasta asti. Tähän mennessä hän on ollut mukana neljässä harjoituspelissä sekä halli-sm-turnauksessa Joensuussa.

”Eka peli oli vielä hyvin tunnusteleva ja minulla oli koko ajan hieman hassu olo, että mitä oikein teen täällä. Mutta sitten toinen peli meni jo aivan hyvin”.

Janette Rajaniemellä on ikää 29 vuotta, joten pelivuosia on vielä muutama jäljellä. Pelipaikan saaminen superpesisjoukkueesta oli kuitenkin hänelle pienoinen yllätys tässä vaiheessa uraa.

”Joskus olen siitä haaveillut ja vielä viisi vuotta sitten puhuimme perheeni kanssa, että mitä jos pelaisin joskus superia. Pesäpallo on kuitenkin ollut minulle aina harrastus ja on sitä edelleenkin, vaikka pelit olen aina ottanut tosissaan”.

Suomisarjan tasoa Janette Rajaniemi on pitänyt hyvänä, mutta nyt haaste on astetta kovempi, kun vastaan asettuvat kaikki tämän maan parhaimmat naispesäpalloilijat. Hän on pelannut Huimassa pari viime kautta pääsääntöisesti jokerilyöjänä, eikä usko, että rooli tulee muuttumaan Kempeleessäkään.

Oulaisten Huimasta on noussut viime vuosina naisten superpesikseen tukku pelaajia. Hussan sisaruksista Roosa ja Rilla Mehtätalo pelaavat ensi kaudella Vaasassa ja Hussa superpesisjoukkue Mailattarissa. Saaga Raudasojan seura on puolestaan Manse Pesis Tampereella. Janette Rajaniemen mukaan tämä kehitys kielii siitä, että Oulaisten Huimassa tehdään laadukasta juniorityötä.

”Ei seuran tarvitse olla välttämättä iso seura, joka kahmii junioreissa paljon mitaleita, etteikö sieltä voisi nousta huippuyksilöitä esiin. Ja pitää myös muistaa, että kaikilla pelaajilla on erilaiset polut huipulle. Toiset siirtyvät superpesikseen jo nuorena, kun taas esimerkiksi minä menen sinne vanhempana pelaajana”.

Aika näyttää, kuinka suuren roolin Janette Rajaniemi tulee lunastamaan uudessa seurassaan. Varmaa on kuitenkin jo nyt se, että mahdollisuus pelata naisten korkeimmalla sarjatasolla antaa oulaistelaiselle aivan uudenlaista virtaa uran viimeisille pelivuosille.

Takaisin Jutut -sivulle