Kouluissa taas maskit käyttöön – etätyötä suositellaan ja suurempia yksityistilaisuuksia vältettävä

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina kokouksessaan laajentaa maskisuositusta koskemaan peruskouluja ja toisen asteen oppilaitoksia. Maskeja suositellaan käytettäväksi työntekijöille sekä kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille. Lisäksi maskien käyttöä suositellaan laajasti sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä henkilökunnalle, potilaille ja vierailijoille. Samalla Pohjois-Pohjanmaalle astuu voimaan etätyö- ja etäkokoussuositus, jonka mukaan etätyötä suositellaan kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Tartuntoja todetaan tällä hetkellä alueella paljon, eikä niiden kaikkien lähteitä saada tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen vuoksi luotettavasti selvitettyä. Myös sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä kasvaa. Keskiviikkona 1.12. sairaalassa oli koronan takia 22 potilasta. Kaiken kaikkiaan Oysissa koronan takia hoidettavia potilaita on ollut 1.8.2021 lähtien yhteensä 127. Näistä 102 henkilöä on ollut täysin rokottamattomia. Kaksi rokotetta saaneita on ollut 17 ja yhden rokotteen saaneita 8 henkilöä.

Koordinaatioryhmä esittää Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirastolle, että se asettaisi alueelle lisärajoituksia epidemian rajoittamiseksi. Lisäksi ryhmä suosittelee, että yksityistilaisuuksia tulisi järjestää mahdollisimman pienimuotoisesti.

Ryhmän mukaan kotona tehtävät antigeeni-kotitestit ovat hyvä lisä terveydenhuollossa tehtävien testien rinnalle. Kotitestit sopivat niille henkilöille, joilla on hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, nuhaa tai yskää. Jos kotitestillä saa positiivisen tuloksen, pitää se vahvistaa vielä terveydenhuollon virallisella testillä.

Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä yli 12-vuotiaista toisen rokoteannoksen saaneita 79,5 prosenttia ja ensimmäisen rokotteen saaneita yli 12-vuotiaita 85,6 prosenttia.

Takaisin Jutut -sivulle