Lajien välinen yhteistyö paremmaksi – Janette Rajaniemi aloitti Oulaisten Huiman ensimmäisenä naispuheenjohtajana

Oulaisten Huima sai vuoden vaihteessa historian ensimmäisen naispuheenjohtajan, kun pesäpallokentiltä tuttu Janette Rajaniemi suostui tehtävään.
”Ari (Ojala) on ollut useana syksynä tai viimeistään vuoden vaihteen tienoilla sitä mieltä, että tämä on viimeinen vuosi puheenjohtajana. Ja nyt hän oli oikeasti sitä mieltä. Johtokunnan jäsenet alkoivat tehdä taustatyötä uuden puheenjohtajan löytymiseksi. Se taisi sitten olla lokakuun ja marraskuun vaihteessa, kun joku heitti, että ala sinä Janette siihen hommaan. Olisit ensimmäinen naispuheenjohtaja ja olet ollut jo pitkään johtokunnassa mukana. Jouduin pohtimaan asiaa hetken aikaa ja sitten soitin Arille, että jos toista sopivaa henkilöä ei löydy, niin olen käytettävissä”, kertoo Janette Rajaniemi.

Janette Rajaniemi toimii Huimassa pelaajavalmentajana pesäpallon parissa, joten aivan ”110 lasissa” hän ei pysty puheenjohtajan tehtävää hoitamaan. Mutta tosissaan ja vakavalla mielellä kuitenkin.
”Tarkoituksena ei ole laittaa heti kaikkea seurassa uusiksi. Jotain pientä kuten yhteishengen parantamista eri lajien välillä”.
Tämä yhteishengen kohottaminen liittyy lajien välisen kommunikoinnin parantamiseen. Esimerkiksi viime kesänä Oulaisissa järjestettiin jalkapallokoulu ja pesiskoulu samaan aikaan.
”Lajien välistä kuilua pitää saada rikottua. Samat lapset voivat harrastaa pesäpalloa, jalkapalloa ja yleisurheilua”, Rajaniemi muistuttaa.

Janette Rajaniemen mukaan pesäpallossa Huima on saamassa ensi kesäksi joukkueet jokaiseen ikäluokkaan. Mukaan lajia harrastamaan on tullut paljon uusia pelaajia. Jalkapallossakin toiminta on hyvällä tasolla. Yhteistyötä tehdään tiiviisti myös naapurikuntien kuten Haapaveden kesken. Sen sijaan yleisurheilussa harrastajia tarvittaisiin nykyistä enemmän.
”Meillä on aivan mahtava uusi urheilukenttä. Kyllä sinne mahtuisi toimintaa enemmänkin ja kenttää voivat käyttää muutkin kuin vain yleisurheilijat”.

Vaikka yleisurheilukentän rata on uusittu, kaipaa katsomo pikaista kunnostusta. Samaa voi sanoa viereisen pesäpallokentän katsomosta. Kaupungin tiukka taloustilanne ei anna tällä hetkellä mahdollisuuksia katsomoiden remontointiin, mutta Janette Rajaniemen mukaan esimerkiksi Leader-rahoituksen avulla jotakin voisi olla tehtävissä.
Janette Rajaniemen oma pesäpalloura jatkuu ensi kesänä tutussa Huiman naisten suomensarjajoukkueessa. Haave pelaamisesta superpesistä Kempeleen Kirin paidassa ei toteutunut viime kesänä, eikä 30 vuotta täyttänyt Rajaniemi enää edes haikaile superpesiksen perään.
”Olisin tietenkin halunnut pelata viime kesänä Kempeleessä, mutta jo se, että he kutsuivat minut talvella mukaan, oli mukava ja yllättävä juttu. Nyt keskityn suomensarjapeleihin ja meillä on Huimassa koossa hyvä joukkue, johon on tulossa kovia omia junnujakin”.

Takaisin Jutut -sivulle