Lions Clubin huonekalukeräys sujunut yli odotusten

Oulaistelaiset ovat innostuneet auttamaan Ukrainan pakolaisia. Huonekaluja ja muuta kodin käyttötavaraa on saatu kerättyä iso määrä.

Oulaisten Lions Clubin Ukrainan pakolaisia varten järjestetty hätäapukeräys on lähtenyt käyntiin todella vilkkaasti. Keräysaktiivi Heidi Hannus arvioi, että keräyksen kautta on jo saatu hankittua kalusteet kaikkiin viiteen Amiraali Oy:n tarjoamaan asuntoon.

”Keräys on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Kiitos kaikille keräykseen osallistuneille! Olen aivan ällistynyt, kuinka innokkaasti yksityiset ihmiset ovat etsineet lahjoitettavaa tavaraa”, iloitsee Heidi Hannus.

Asuntojen peruskalustukseen kuuluvat patjat, sängyt, keittiön pöytä, tuolit, sohvat, astiastot, keittiön piensähkölaitteet, kattilat, liinavaatteet, verhot ja matot. Tulevat asukkaat ovat pääosin naisia, lapsia ja isovanhempia. Heidi Hannuksen mukaan käsittämätöntä on ollut myös se, että moni lahjoittaja on hankkinut tavaraa kuten peittoja, tyynyjä ja lastenruokaa aivan uutena.

”Oikeastaan ainoita, mitä vielä toivotaan lisää, ovat telkkarit ja kännykät”.

Lions Club on saanut käyttöönsä pakettiauton ja peräkärryn, joilla yhdistys hakee lahjoituksia seuraavien parin viikon aikana ja vie ne suoraan kohdeasuntoihin. Heidi Hannus olisi toivonut tässä kohtaa apua myös kaupungilta.

”Se harmittaa vähän, että emme saaneet kaupungilta välivarastoa huonekalujen ja tavaroiden säilyttämiseen, vaikka tyhjää tilaa kaupungilla pitäisi olla. Monet ihmiset ovat jo ehtineet kerätä tavaroita kasaan kotiinsa ja ne ovat siellä jo tiellä”, harmittelee Heidi Hannus.

Oulaisten Lions Club tulee tekemään kevään aikana myös vaatekeräyksen, kunhan ensin tiedetään, minkälainen keräys-/lajittelupaikka olisi vaatteille sopiva. Heidi Hannuksen mukaan vaatekeräys tullaan järjestämään niin, että ukrainalaiset pääsevät itse hakemaan sovitusta paikasta tarvitsemansa vaatteet.

Takaisin Jutut -sivulle