Loppiaiskonserttien sarja tauolla tänä vuonna

Tänään loppiaispäivänä katkeaa 11 vuotta kestänyt loppiaiskonserttien sarja Oulaisten kirkossa. Yksinlaulajien perinteinen joulukonsertti oli tarkoitus järjestää torstaina kello 15 alkaen, mutta vallitsevat koronarajoitukset eivät tänä vuonna sitä mahdollista. Yksinlaulajien perinteinen joulukonsertti oli tarkoitus järjestää torstaina kello 15 alkaen.
Alusta saakka loppiaiskonsertin puuhanaisena toiminut Vuokko Pelkonen kertoo, että loppiaiskonsertin sijaan osa yksinlaulajista käy esittämässä muutamia joululauluja loppiaispäivän jumalanpalveluksessa.

Loppiaiskonserttien perinne alkoi 12 vuotta sitten kirkkokuorossa laulaneiden Vuokko Pelkosen, Tuula Mannerkorven ja Markku Järvelän toimesta. Yleensä ryhmässä on ollut mukana yhteensä 4-5 laulajaa.
”Olemme pyrkineet vaihtamaan laulajia joka vuosi. Nyt olisimme saaneet uutena laulajan mukaan Erkki Vanhatalon Vihannista”.

Vuokko Pelkoselle joululaulujen laulaminen on tärkeä asia. Joulun aika ja joululaulujen esittäminen päättyy aina loppiaiseen.
”Joulun aikana on monesti niin paljon ruuan laittamista ja muuta häslinkiä, ettei joululauluihin pääse niin hyvin kiinni. Mutta onneksi meillä on ennen joulua harjoituksia ja joulun jälkeenkin saa vielä laulaa”.

Vuokko Pelkosella ei ole yhtä suosikkijoululaulua ylitse muiden. Yksinlaulajien joulukonsertissa on kuultu enimmäkseen perinteisiä, hartaampia joululauluja. Mutta on mukaan otettu aina myös joitakin uusiakin kappaleita.
”Sittenhän ihmiset oppivat, kun otamme uusiakin lauluja sekaan”, muistuttaa Vuokko Pelkonen.

Vuokko Pelkosen mukaan kuka vaan voi oppia laulamaan. Ja laulamaan oppii vain laulamalla eli ääntään harjoittamalla. Laulaminen on hänen mielestään koko elämän mittainen oppimisprosessi. Kolmessa kuorossa laulava Pelkonen on laulamisharrastuksessa kiinni lähes joka toinen päivä.
”Laulaminen vaatii fyysistä kuntoa. Siinä oppii koko ajan uutta. Laulaminen antaa ystäviä ja tällaiselle seuralliselle ihmiselle on mukavaa tehdä asioita ryhmässä”.

Takaisin Jutut -sivulle