Mäyränperän frisbeegolfradan ja Väinölänrannan kesäteatterin katoksen rakentamiseen tukea Rieska-Leaderilta

Väinölänrannan kesäteatterin katsomon kattaminen maksaa kaupungille 140 000 euroa. Rieska-Leader tukee hanketta 70 000 eurolla.

Rieska-Leader ry:n hallitus myönsi elokuun kokouksessaan Leader-tukea yhteensä 11 yrityshankkeelle sekä 11 yleishyödyllisen hankkeen rahoittamiselle yhteensä noin 304 204 euroa.

Oulaisista tukieuroihin pääsi käsiksi Mäyränperän Kyläyhdistys, joka aikoo rakentaa 9-väyläisen frisbeegolfradan kuntoradan varteen Mäyränperällä.

Mäyränperän Kyläyhdistyksen pienhankkeessa rakennetaan 9-väyläinen frisbeegolfrata kuntoradan varteen Mäyränperälle. Kyläyhdistyksen aiemmissa Leader-hankkeissa radan varteen on pystytetty grillikota sekä asennettu ulkokuntosalilaitteita.

Frisbeegolfrata monipuolistaa alueen kesäaikaista käyttöä ja lisää harrastusmahdollisuuksia. Frisbeegolfradan korit ja heittoalustat ovat kilpailutasoiset.

Mäyränperä on kylä Oulaisissa, jossa on toiminut aktiivinen kyläyhdistys jo 40 vuoden ajan. Kyläyhdistys on kehittänyt vuosien varrella kylän vapaa-ajan toimintaa, mikä on lisännyt kylän viihtyisyyttä.

Yleishyödyllisen pienhankkeen kokonaiskustannusarvio on 8 000 euroa, josta tuen osuus on 75 prosenttia eli 6 000 euroa.

Oulaisten kaupungin hankkeessa rakennetaan katos Väinölänrannan kesäteatteriin Oulaisiin. Katsomon katoksen rakentaminen on jatkumoa parhaillaan käynnissä olevalle Väinölänrannan kehittämistyölle. Katos pidentää kesäteatterin käyttöaikaa myöhäisempään syksyyn sekä mahdollistaa erilaisten tapahtumien ja näytösten järjestämisen myös sateisella säällä. Hankkeen myötä Väinölänrannan käyttöasteen odotetaan lisääntyvän.

Väinölänranta sijaitsee Oulaisten keskustassa Pyhäjoen varressa. Väinölänrannassa järjestetään kesäisin monia erilaisia tapahtumia.

Yleishyödyllisen investointihankkeen kokonaiskustannusarvio on 140 000 euroa, josta tuen osuus on 50 prosenttia eli 70 000 euroa. Hankkeessa on mukana Oulaisten kaupungin lisäksi paikallinen Teatteriyhdistys Rompooli ry.

Yleishyödyllisille hankkeille tukea myönnettiin yhteensä noin 254 428 euroa. Näiden hankkeiden yhteenlasketut kokonaiskustannusarviot ovat noin 407 187 euroa, joista Leader-tukien osuudet ovat 50–80 prosenttia.Elokuun kokouksessa puolletuista yleishyödyllisistä hankkeista viisi on ns. pienhankkeita. Loput puolletut hankkeet ovat kehittämis- ja investointihankkeita sekä yksi yritysryhmähanke.

Leader-yritystukea myönnettiin yhteensä noin 49 776 euroa. Yrityshankkeiden yhteenlasketut kokonaiskustannusarviot ovat yhteensä 61 441 euroa.

Takaisin Jutut -sivulle