Ministeri Saarikko kiitti oulaistelaisia viisaista kysymyksistä ja oli useimmista samaa mieltä kysyjän kanssa – Tierahaa ei kuitenkaan luvattu

Kaupunginvaltuutettu Marita Toiviainen otti valtiovarainministeri Annika Saarikon lämpimästi vastaan Oulaisten kaupunkiin.

Valtiovarainministeri Annika Saarikon vierailu Oulaisissa oli yleisömenestys. Sujuvasanainen ministeri kiitti yleisöä viisaista kysymyksistä, vastasi parhaansa mukaan ja kertoi olevansa useimmista kysyjien näkemyksistä aivan samaa mieltä. Tierahaa Pyhäjoen välille hän ei luvannut, koska tierahat ovat loppu.

”Teiden päällysteen kallistuminen on syönyt tiemäärärahat”, Saarikko vastasi.

Muutoin hän kuunteli mielenkiinnolla kaupunginjohtaja Riikka Moilasen lukeman muiston sisältöä. Ministeri oli samaa mieltä ukrainalaisten kotiuttamisesta, mutta valitti maassamme vallitsevaa maahanmuuttobyrokratiaa, joka osittain estää nopean kotiuttamisen ja samalla työllistymisen, kouluttautumisen ja omassa kodissa asumisen.

TE2024 uudistuksesta ministeri kuunteli mielenkiinnolla Oulaisten työllistämiskokeilua, jossa saatiin kaikilla mittareilla mitaten hienot tulokset. Eli 7000 työvoimapohjalla oli notkea toimia, joten Oulaisissa toivottiin, ettei 20 000 työllisen työvoimapohjan esitys toteutuisi.

Takaisin Jutut -sivulle