Miten käy Bergströmin kiinteistölle?

Oulaisten Olotilassa keskusteltiin maanantaina päivän polttavista Oulaisten kaupunki koskettavista asioista. Oulaisten keskustan järjestämässä Hyvinvointia Oulaisissa -tilaisuudessa ääneen pääsivät kaupungin ja aluevaltuuston päättäjät. Unohtamatta tietenkään paikalle saapunutta yleisöä.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marjut Lehtonen kertoi tilaisuuden aluksi Oulaisten kaupungin kuulumiset. Paljon on tekeillä ja paljon on jo tämän vuoden aikana tapahtunut.
”Jänniä tilanteita ja vauhtia on riittänyt näiden kahden vuoden aikana, joina olen tässä tehtävässä toiminut. Välillä on tuntunut, että tuleeko tästä yhtään mitään. Mutta hyviä päätöksiä olemme lopulta saaneet aikaan”, totesi Marjut Lehtonen.

Suuren ilonaiheen niin Lehtoselle kuin muillekin kaupungin päättäjille tuotti Leden Groupin ilmoitus siirtää tehtaan 250 työpaikkaa seuraavan kahden vuoden sisällä Oulaisiin.
”Se on aika iso määrä työpaikkoja tämänkokoiselle paikkakunnalle”, Lehtonen myönsi.
Yleisön joukossa istunut Sauli Takalo kyseenalaisti kuitenkin ison työpaikkamäärän konkreettisen hyödyn ja kysyi, moniko näistä ihmisistä todellisuudessa tulee muuttamaan aikanaan Oulaisiin. Marjut Lehtonen myönsi, ettei Oulaisten kaupunkikaan odota, että kaikki 250 työntekijää muuttavat kirjansa Oulaisiin.
”Toki yhteisöveroa me heistä saadaan. Mutta iso voitto tälle kaupungille olisi, jos sieltä edes 20 ihmistä muuttaisi Oulaisiin”, hän tunnusti.

Toinen paikalle tullutta yleisö kovasti kiinnostanut asia oli kaupungin suunnitelma uudistaa Oulaisten keskustaa. Suurennuslasin alle tässä kohtaa joutuu myös keskustan keskeisin rakennus, Bergströmin kiinteistö, jossa muun muassa Olotilakin sijaitsee. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marjut Lehtonen totesi suoraan, että Bergströmin kiinteistön taloudellinen hyöty kaupungille on lähes olematon. Jos kiinteistö halutaan pitää entisellään, joudutaan siellä tekemään suuren luokan remontti. Ja se maksaisi kaupungille jopa 7 miljoonaa euroa. Suuri kysymys kuuluukin nyt: laitetaanko miljoonat vanhan remontointiin vai uuden rakentamiseen?

Marjut Lehtonen otti tilaisuudessa esille myös paljon keskustelua herättävän kouluverkkouudistuksen. Oulaisten kaupungin kouluverkko on rakennettu alun perin 1000 lasta varten. On kuitenkin arvioitu, että vuoteen 2030 mennessä lapsimäärä putoaa 500 lapseen. Olemassa olevilla koulurakennuksilla ei siis voida jatkaa.
”Meillä on aika paljon neliöitä, joissa koulutoimintaa järjestetään. Totuus on se, ettei meillä ole rajaa pyörittää kaikkia näitä kouluja. Eikä se ole varmasti opetuksenkaan näkökulmasta kovin järkevää”, totesi Marjut Lehtonen.

Takaisin Jutut -sivulle